Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Noskaties „Veto Magazine” aktuālā numura recenziju video!

Easyget.lv, 20.03.2014. 10:01

Žurnāla „Veto Magazine” 29. numura recenziju video par žurnālā lasāmajiem rakstiem runā Juris Kaukulis, Eva Ikstena-Strapcāne, Māra Kampernova un Pēteris Bajārs.

Video tiek apspriesta intervija ar kulta pavāru Mārtiņu Sirmo un raksts „Projekts Austrumlondona”, kurā trīs Londonā sastapti cilvēki stāsta par saviem radošajiem projektiem viena Londonas rajona attīstībai. Tāpat recenzenti stāsta par rakstu „Lielpilsēta caur provinces prizmu”, kurā cēsinieks dalās ar saviem iespaidiem par lielo pilsētu Rīgu, un interviju ar amerikāņu skaņu mākslinieku Džeremiju Jangu (Jeremy Young).

Žurnāla recenzenti ir Juris Kaukulis - muzikālo apvienību „Dzelzs Vilks” un „Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris” mūziķis un Leļļu teātra izrādes „Makss un Morics” komponists, Eva Ikstena-Strapcāne - raidījuma „Viss Notiek” žurnāliste, raidījuma „Lielā lasīšana” vadītāja un aktīva „Rīga 2014” pasākumu atbalstītāja, Māra Kampernova - viena no raidījuma „Te!” vadītājiem un arhitekts Pēteris Bajārs, kurš ir arī „Veto Magazine” 29. numura mūzikas kolekcijas autors.

“Veto Magazine” 29. numurs ir tapis, sadarbojoties ar Britu padomi (British Council) un ir veltīts lielpilsētas tēmai. Tajā lasāms par to, kā “Veto” gāja, iepazīstoties ar Apvienotās Karalistes metropoles Londonas radošo dzīvi, ieskats mūziķes Alises Jostes un muzikālās apvienības Omertá prātā, intervija ar Mārtiņu Sirmo, kā arī rakstnieka, mūziķa un pedagoga Pītera Brīdera jeb Pete The Temp stāsti par skvotošanu. Par galvaspilsētas nosaukumu un simbolu nozīmi savos darbos stāsta zīmolu Miesai, BlankBlank, un RigaX radītāji. Par Rīgas pilsētvides atmosfēru sarunājas Artūrs Punte, Jurga Kupstīte, Jonas Bušels (Jonas Büchel) un Brigita Stroda. Numuru caurvij Elīnas Brasliņas karikatūras.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV