Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Iznācis “Veto Magazine” 30. numurs, tēma – vārds

Santa Vaskinoviča, 22.04.2014. 09:26

Klajā nācis mūzikas, mākslas un modes žurnāla “Veto” 30. numurs. Tajā lasāmas intervijas ar aktrisi Ivetu Poli, mūziķi Juri Kaukuli, mākslinieci Kati Krolli un citiem.
Iznācis “Veto Magazine” 30. numurs, tēma – vārds

Vārda tēmai veltītajā numurā autori piedāvā iepazīties ar grupu „Komjaunatne”, kas nupat pārdēvējusies par „Rīgas Modēm”, ASV dzīvojošo audiovizuālās mākslas guru Paragu Kumaru Mitālu un trīs Zanēm Šmitēm. Modes blogere Agnese Kleina šo numuru papildinājusi ar saviem stāstiem par vārdiem, ko viņai izsnieguši draugi.

Mākslinieks un peldošās galerijas „Noass” kapteinis Dzintars Zilgalvis stāsta par drīzumā Stūra mājā skatāmo izstādi „Par spīti visam...”, par naivās mākslas nozīmību un par to, kā sausā vietā uzbūvēt kuģi. Savukārt sarunās ar diviem ārzemniekiem, kas apguvuši latviešu valodu, - šveicieti Rūdi Šorno un somu Marko Ojalu -, iespējams novērtēt viņu unikālo vārddarināšanas manieri un uzzināt, kas viņiem mīļš Latvijā un latviešos.

Modes lapās skatāmas fotogrāfes Kristīnes Madjares bildes, kas stāsta par piepilsētas meitenes nepiepildītajiem sapņiem un paralēlo dzīvi diennakts tumšajā pusē. Savukārt žurnāla literatūras sadaļā lasāms rakstnieka Svena Kuzmina stāsts “Spēki”. Šī numura ilustrāciju autore ir māksliniece Zane Veldre, kuras daiļradē ekspresīvi gleznojumi mijas ar kariķētiem cilvēku zīmējumiem. Sarunā ar “Veto” Zane atklāj, kāpēc viņai tīk gleznot uz sienām un kāpēc ir noderīgi visur piedalīties.

Astoņdesmit lapaspuses biezais žurnāls maksā 2.12 € (1.49 Ls), un to var iegādāties "Narvesen" preses tirdzniecības vietās, lielākajās "Jānis Roze" grāmatnīcās, "Rimi" hipermārketos, vairākos “Maxima” un “Prisma” lielveikalos, veikalā "LukaBuka", “Nice Palace Mansards”, galerijā "Istaba", bārā/kafejnīcā "Vieta", "Pasēdēt", “Mākonis”, modes aksesuāru un apavu veikalos "Bang Bang", "Boards.lv" un “Paviljons”.

“Veto” #30 tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

www.vetomagazine.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV