Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Ideālā pasaule saimniecei!

www.virtuves.lv, 15.01.2009. 14:16

Iedomājieties, ka esat atklājuši sevī dizainera talantu, un gatavojaties izveidot savu sapņu virtuvi. Tajā grīdas seguma raksti ideāli saderas ar aizkaru zīmējumu, trauki un vāzītes harmonē ar lampas toni... un tomēr... kaut kā it kā pietrūkst... Jā, virtuves mājīgums nav atkarīgs tikai un vienīgi no labas gaumes un fantāzijas lidojuma.
Ideālā pasaule saimniecei!

Virtuves interjerā un mājīguma radīšanā liela nozīme ir mēbelēm. Turklāt svarīgs ir ne tikai vizuālais izskats, bet arī materiāli, no kā tās izgatavotas.

Virtuves mēbeļu korpusus parasti izgatavo no kokskaidu plaksnēm, bet fasādes daļu no kāda praktiska, mitruma izturīga un labi tīrāma materiāla. Jāpiebilst, ka tās var būt tās pašas kokskaidu plāksnes, tikai pārklātas ar melamīnu vai laminātu.
 
Taču pastāv arī daudzi citi varianti. Piemēram, glītais masīvkoks. Tomēr jāatceras, ka koks ir kaprīzs materiāls, kam nepatīk mitrums un temperatūras svārstības. Pastāv iespējas izvēlēties arī presēto koksni, kas nav tik jūtīga kā masīvkoks, bet tāpat pieskaitāma pie ekoloģiski tīrajiem materiāliem.
Ļoti svarīgi, no kā darinātas virtuves garnitūras galdvirsmas, jo uz tām mēs griežam, liekam karstus traukus, tās regulāri jātīra ar mitru sūkli utt. Jo šī virsma būs praktiskāka, jo vieglāk uz tās radīt kulinārijas brīnumus.

Viens no izturīgākajiem galdvirsmu variantiem ir kokskaidu plāksnes ar plastikāta segumu. Labi, ja ir apdare ar alumīniju.

Dārgāku mēbeļu darbvirsmas darina no mākslīgā akmens, kas imitē dabīgo. Tas ir ļoti izturīgs, un, neraugoties uz savu sintētisko izcelsmi, arī pietiekami ekoloģisks.

Veidojot virtuves iekārtojumu, pārliecinieties vai skapji, galdi, plaukti, izlietnes un virtuves tehnika izvietota pietiekami ērti.

Zinātāji teic, ja iekārtojums nav racionāls, tad rosīga saimniece dienas laikā pārvietojoties pa virtuvi mēro pat vairākus liekus kilometrus. Tajā pat laikā - ja viss atrodas savās vietās, varot ieekonomēt 60% ceļa un 30% laika. Tiesa, nav īsti zināms, kā iegūti šādi aprēķini. Tomēr nevar noliegt, ka minūtes desmit jaukāk ir pavadīt pie aromātiskas kafijas vai tējas tases, nevis maršrutā ledusskapis-izlietne-plīts.

domlv.eu

www.virtuves.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV