Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Viens brīdis — un valda tīrība

www.accenta.lv, 21.01.2009. 17:17

Mūsdienīgās saimniecībās arvien pārliecinošāku vietu ieņem trauku mazgājamās mašīnas. Tās ir ļoti ērtas, īpaši gadījumos, ja ir liela ģimene — visi netīrie pusdienu trauki ātri top tīri, turklāt saimniecei nav jāpieliek īpaši daudz pūļu.
Viens brīdis — un valda tīrība

Accenta speciālisti uzsver, ka trauku mazgājamās mašīnas piedāvā gandrīz visi pasaules vadošie sadzīves tehnikas ražotāji. Šajā klāstā ir dažādu izmēru, dizaina un tehnisko parametru izstrādājumi.

Izmēri un novietošana

Kā lai no visiem iespējamiem modeļiem izvēlas piemērotāko? Accenta speciālisti iesaka, vispirms noskaidrot, kas jums īsti nepieciešams. Pievērsiet uzmanību trauku mazgājamās mašīnas ietilpībai (to mēra pēc trauku komplektu apjoma), ņemiet vērā cilvēku skaitu ģimenē un to, cik bieži jūs mājās gatavojat ēdienu. Tie arī ir galvenie momenti, kas noteiks izvēli. Eiropā pieņemts, ka trauku komplektā vienai personai ietilpst 11 priekšmeti: trīs dažādu izmēru šķīvji, glāze, tasīte ar apakštasīti, nazis, dakša un trīs karotes. Tā arī var vienkārši sarēķināt, cik priekšmetus jūsu ģimenei vajadzēs nomazgāt vienā reizē. Tirgū ir dažādu tilpumu tehnika (no 4 līdz 15 komplektiem). No šīs ietilpības atkarīgi arī ierīces izmēri. Piemēram, 12-14 komplektiem domāto mašīnu izmēri var būt 850x600x600 mm.

Kad izlemts par ietilpību un izmēriem, Accenta speciālisti iesaka tikt skaidrībā arī ar to, kāda ierīce labāk iederēsies jūsu virtuvē - iebūvēta vai brīvstāvoša. Pirmā ir laba ar to, ka novietojas zem galdvismas un veido vienotu frontālo līniju ar virtuves mēbelēm. Tiesa, šo variantu vairumā gadījumu var realizēt tikai tie cilvēki, kas iekārto jaunu mājokli vai veic remontdarbus. Ja virtuve jau ir iekārtota, tad vienīgā iespēja - brīvstāvoša trauku mazgājamā mašīna.

Ņemot vērā arvien pieaugošās elektrības un ūdens cenas ļoti svarīgs faktors ir tehnikas ekonomiskums. Atbilstoši Eiropas standartiem, eksistē septiņas energopatēriņa klases, kas attiecīgi tiek apzīmētas ar latīņu alfabēta burtiem no A līdz G. Jo augstāka klase, jo mazāk elektrības patērē ierīce. Arī mazgāšanas kvalitāti apzīmē tādā pat veidā. A klases tehnika traukus nomazgās kristāltīrus.

multiprese.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV