Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Četri nosacījumi, kas radīs komfortu jūsu virtuvē, lai tajā varētu darboties ar prieku

www.accenta.lv, 27.01.2009. 17:34

Accenta dizaineru ieteiktie četri nosacījumi, kas radīs komfortu jūsu virtuvē, lai tajā varētu darboties ar prieku!
Četri nosacījumi, kas radīs komfortu jūsu virtuvē, lai tajā varētu darboties ar prieku

Kvalitatīvs tvaiku nosūcējs.

Lai virtuvē darboties būtu ērti, nepieciešams pareizs apgaismojums. Pārāk spoža, žilbinoša gaisma nogurdinās acis un liks jums justies kā uz skatuves. Bet, ja apgaismojums ir nepietiekams, telpa kļūst drūma un nemājīga, turklāt tas traucē arī darbu virtuvē. Izvēloties optimālo virtuves apgaismojumu, jāņem vērā divi aspekti. Pirmkārt, apgaismojumam jābūt praktiskam. Izraudzītajam gaismas ķermenim jābūt pietiekami lielai gaismas atdevei, lai tas varētu apgaismot visu telpu. Otrs aspekts - estētiskais. Gaisma telpā spēj radīt īpašu noskaņu, notušēt vienas telpas daļas un izcelt citas. Tradicionālais apgaismes veids - griestu lampa, kas piekārta griestu vidū. Tajā var likt visvienkāršāko kvēlspuldzi, bet tā kopā ar abažūru parasti rada pārāk blāvu gaismu un veido ēnas. Labs risinājums ir piekārtās lampas ar regulējamu vada garumu. Tās var ērti nolaist zemāk virs galda vai darba virsmas un pacelt pie griestiem tad, kad spilgtāka gaisma vairs nav vajadzīga. Efektīvi ir arī iebūvētie gaismas ķermeņi, kas ir iegremdēti griestos un var apgaismot kādu konkrētu teritoriju telpā, piemēram, darba virsmu. Ja gaismas ķermenim ir šarnīra konstrukcija, to var novirzīt vēlamajā virzienā, radot telpā jaunas noskaņas un efektus.

Lai arī jau ir pierasts, ka produkti un virtuves inventārs ir novietoti daudzos virtuves skapīšos un plauktos, tomēr jāatzīst, ka ne vienmēr tajos valda ideāla kartība. Nereti, lai atrastu vajadzīgo priekšmetu, jāizņem viss, kas šajā skapītī ir novietots, un reizēm vēl skumji jākonstatē, ka meklējamais atrodas pavisam kaut kur citur. Tādēļ šodien dizaineri piedāvā izvelkamus statīvus un grozu sistēmas, lai tajos varētu ērti un pārskatāmi izvietot gan pārtikas produktus, gan nepieciešamo virtuves inventāru.

Papīra dvieļi, cepamais papīrs, folija - strādājot virtuvē, šīs lietas bieži nepieciešamas, lai arī gadās, ka tās ir noliktas dziļi kādā atvilktnē.

Žurnāls «Praktiskā Būvniecība»

 www.accenta.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV