Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Nedaudz par krāsu ietekmi uz garastāvokli un šī pavasara modes tendencēm

Lijna Elvika, 09.02.2009. 16:56

Pavasaris mulsi raugās caur mākoņu spraugām uz kailajiem kokiem un piesnigušajiem ceļiem. Viņš sagatavojis mums mirdzošas krāsas un košus toņus. Ir laiks glābt pasauli, kas virmo tumši pelēkā virpulī un atdzīvināt rūpju nomāktās sejas. Mēs mainīsim tumšās domas pret gaišām un brīnišķīgām, mēs sniegsim palīdzīgu roku pelēkā muklājā grimstošai ikdienai – elegantu un krāsu pilnu.
Nedaudz par krāsu ietekmi uz garastāvokli un šī pavasara modes tendencēm


Spilgtas virsdrēbes ir šī pavasara svarīgākais elements un absolūtā nepieciešamība. To apstiprina gan modes trendi, gan pozitīvās pārmaiņas pasaulē. Mūsu klimatiskie apstākļi nosaka to, ka lielāko daļu gada visa pasaule redz mūs ģērbtus žaketē, virsjakā vai lietusmētelī. Virsdrēbes ir svarīgas - ne vien par prieku apkārtējai pasaulei, bet arī tīri egocentriski iemeslu dēļ. Jauns mētelis ilgāk nekā jebkurš cits garderobes elements šķitīs „jauns" un ilgāk kalpos par komplimentu „magnētu".

Trenča tipa mētelis ir viena no labākajām un iederīgākajām izvēlēm modes laukā. Tam patīk draudzēties gan ar kurpēm, gan gumijas zābaciņiem, zābakiem vai sandalēm. Bikses, kleitas, svārki - ar mēteli ir draugos visi. Pat trešā šokolādes kūka, kas dodas iekarot jūsu punci, lieliski sadzīvos ar mēteli, jo vienkārši sapogājot jostu par vienu iedaļu brīvāk, liekie centimetri gurnu zonā izzudīs kā uz burvju mājienu.

Godā celtas arī krāsainas žaketes ar divrindu pogājumu un īsāku jostu - tās lieliski var kombinēt ar daudz nopietnākiem ielas apaviem un lietišķām garajām biksēm.

Romantiķiem ar maigu dvēseli šīgada pavasaris piedāvā pavisam jaunu krāsu prieku maigā krāsu gammā: uz trendu goda pjedestāla kāpuši puķaini un apetītlīgi „leļļu mētelīši".

Bez tam favorītu pulkā ir pilsētas parkas no košiem materiāliem, neticami spīdīgas jakas un apjomīgi mēteļi, kuru piegriezums atgādina kimono. Varam redzēt arī svītras un rūtis, kā arī ¾ garuma piedurknes. Detaļas ir lielas un atgādina formastērpus, kapuces un apkakles ir pelnījušas visnopietnāko uzmanību. Modē ir ādas jostas, kontrasti un neparasti spilgti rakstainas oderes.

Tomēr, ja slikta garastāvokļa rēgs Jūs nepārtrauc vajāt, tad vislabākā atveseļošanās recepte - nolieciet savu tumšo mēteli- jaku vistālākajā skapja plauktā un metieties krāsu jūrā pāri galvai. Jo īstā patiesība par krāsām lielā mērā ir tāda, ka tieši krāsu izvēles dēļ mēs jūtamies labāk gan fiziski, gan garīgi.

Dažas antīkās kultūras, piemēram, Ēģipte un Ķīna, daudzu tūkstošu gadu garumā praktizēja krāsu terapiju vai arī gaismas un krāsu terapiju, lai ar tās palīdzību ārstēt gan ļaundabīgas kaites un dvēseles mokas, gan apjomīgas sabiedriskas rūpes. Nav svarīgi vai kopā ar sen neredzētu paziņu stāvat pie pārtikas veikala ievārījumu plaukta vai ejot klausāties putnu dzīvelīgo vidžināšanu pilsētas džungļos, Jūs izstarojat savu enerģiju apkārtējā vidē. Un to ietekmē ne tikai Jūsu spilgtā personība, bet arī drēbes, kuras valkājat. Precizēsim - to krāsa. Tomēr, ja jau Jūsu burvīgais valdzinājums piesaistījis apkārtējo uzmanību, vai nebūtu lieliski, ja Jūs varētu iepriecināt viņus ar kaut ko jautrāku nekā melns, pelēks vai zils?

Kāda krāsa raksturo Jūs vislabāk? Kāds ir vēstījums ko vēlaties demonstrēt pasaulei?

SARKANS

Spilgti sarkanais - tā ir krāsa, kas stimulē dzīves enerģiju un nostiprina gribasspēku. Kā spektra siltākā un enerģiskākā krāsa, sarkanais liek sirdij pukstēt ātrāk, piesaista uzmanību un mudina sazināties. Alternatīvā medicīna to izmanto, lai ārstētu enerģijas nepietiekamību, zemu asinsspiedienu, saaukstēšanos un pat impotenci. Ķīnā sarkanā krāsa simbolizē svētku svinības un laimi, ar to grezno arī dažādus svarīgus dzīves notikumus, sākot ar kāzām un beidzot ar bērēm. Indijā sarkanā krāsa simbolizē tīrību un tradicionāli tiek izmantota kāzu svinību gatavošanā un noformēšanā.

Sarkanā krāsa ir vislabākā tajos miegainajos rītos, kad kafijas automāts ir salūzis, kad jāatrod kompromiss kareivīgā strīdā vai tādās dienās, kad tik ļoti gribas sagaidīt apkārtējo komplimentus.

DZELTENS

Dzeltenu krāsu ļaudis pamana pašu pirmo, jo tās starojums cilvēka acij ir pats intensīvākais. Dzeltenā krāsa ir sarkanās un zaļās sajaukums, tādēļ tās būtība ietver sevī sarkanās krāsa stimulējošās spējas un zaļās krāsas atveseļojošo potenciālu. Dzeltenā krāsa ietekmē smadzeņu kreisās puslodes darbību un ir ideāls baudījums nerviem un smadzenēm.

Antīkā perioda ļaudīm dzeltenā krāsa bija dvēseliskas augšupejas krāsa, kas simbolizēja prieku, devīgumu un inteliģenci. Zeltainie un dzeltenie toņi atveseļojoši iedarbojas uz ķermeni un garu, stimulē uztveri un uzlabo atmiņu. Āzijā dzeltenā krāsa ir sakrāla un arī imperatora nama krāsa, kas simbolizē augstāko gudrību un garīgumu.

Dzeltenais ir vislabākā izvēle tajos dzīves posmos, kad nepieciešamas dziļas pārdomas, kā arī ir efektīva pretinde nomāktam un melanholiskam garastāvoklim. Dzeltenā krāsa iedarbojas kā antidepresants un ir veselīga alternatīva šokolādei, ko izmantojam slikta garastāvokļa uzlabojošanai. Ir vispārzināms, ka šī patīkamā krāsa izdziedē galvassāpes, stiprina pašapziņu un palielina optimismu.

BALTS

Tā kā baltā krāsa satur sevī visas spektra krāsas, tā ietekmē visas cilvēka organisma sistēmas. Baltā krāsa ir gaismas terapijas pamatkrāsa, kas attīra visu enerģētisko sistēmu. Parasti gaismas terapijas seanss sākas un beidzas tieši ar balto krāsu. Tas stabilizē enerģētiskos centrus un palielina visu citu terapijā izmantoto krāsu iedarbību. Baltā krāsa ir dzīvinoša un spēcinoša, tā pazemina ķermeņa temperatūru, ārstē infekcijas un remdē sāpes, nomierina sirdi, dvēseli un emocijas.

Baltā krāsa ir vislabākā izvēle, ja Jūs neapvaldīti alkstat iedvesmas eksploziju vai Jums nepieciešams radošs pacēlums. Modes pasaulē baltā krāsa, tāpat kā melnā, ir skaidra prāta diktēta izvēle. Ja šaubāties - vienmēr izvēlieties balto.

ROZĀ

Rozā izstaro prieku, jaunību un sievišķību. Šī ir atmaidzinoša krāsa visiem līmeņiem - kā fiziskajam, tā mentālajam un emocionālajam. Terapijā rozā krāsa tiek izmantota, lai ārstētu slimības un nostiprinātu imūnsistēmu. Rozā krāsa ir labākais līdzeklis pret dusmām un nepatīkamu emociju remdēšanai, mīlestības stiprināšanai vai vienkārši, lai uzlabotu emocionālo stāvokli. Meditācijā rozā krāsa tiek izmantota augstākās patiesības uztveršanai.

Lai šai pavasarī Jums ir sava misija - pārtapt par jaunā laika puķu bērnu. Izlemiet, ko no tā visa, kas Jums piemīt, Jūs vēlaties izstarot un kas pasaulei šobrīd visvairāk vajadzīgs. Piepildiet pasauli ar priecīgām krāsām un saviļņojiet pelēko ikdienu ar pozitīvās enerģijas lādiņu!

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV