Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Virtuves vizītkarte – akmens darba virsmas

www.accenta.lv, 18.02.2009. 22:10

Gatavojot maltīti mājās vai gaidot ciemiņus, liela daļa laika jāpavada virtuvē, tāpēc virtuves interjers nav iedomājams bez labām virsmām, kur var gatavot dažādus ēdienus. Aizvien populārāki kļūst dažādu veidu akmens izstrādājumi. Accentas dizaineri novērojuši, ka tie ienāk arī modernās virtuvēs, kur kalpo par darba virsmām, būvējot izlietnes un plītis.
Virtuves vizītkarte – akmens darba virsmas

Visbiežāk izmantotie akmens virsmu apstrādes veidi ir pulēšana, antiķēšana un dedzināšana. Accentas dizaineri uzsver, ka pulētas virsmas ir atstarojošas un spīdīgas, jo, apstrādājot akmeni, tiek aizvērtas tā poras. Pulējot atklājas akmens tekstūras skaistums. Šis akmens apstrādes veids ir visbiežāk izmantotais un iecienītākais.
 
Antiķētās virsmas nav spīdīgas - tās ir samtainas, matētas un nedaudz porainākas par pulētām virsmām. Šobrīd šis ir aktuālākais un pieprasītākais veids vannasistabu un virtuves mēbeļu virsmām.
Dedzinātai virsmai ir augsts berzes koeficients, tā ir raupja un grubuļaina. To ieteicams izmantot ārējām apdarēm. Atšķirībā no pulētas virsmas dedzinātai virsmai krāsa nav tik intensīva.

Accenta virtuvju dizaineri iesaka darba virsmas tīrīt ar vieglām ziepēm vai neabrazīviem viegli neitrāli tīrošiem līdzekļiem, kā arī reizi gadā atjaunot akmens virsmas aizsargkārtiņu, virsmu ķīmiski apstrādājot.

Granīta virsmas ir drošas un izturīgas jebkuros laika apstākļos. Savukārt marmors un onikss ir īpaši grezni un pateicīgi materiāli, ko var izmantot visdažādākajās interjera detaļās, izņemot virtuves darba virsmas.

Īpaši aktuālas dizaina tendences, ko iesaka Accenta dizaineri,  ir tīras un taisnas līnijas, kas izceļ dabisko materiālu skaistumu un kvalitāti.
 
Tā kā virtuves mēbeles mēdz mainīt reti- ir svarīgi izvēlēties tādu darba virsmu, kas nemainīs savu sākotnēji labo izskatu jau dažos gados. Būtisks ieguvums, izvēloties granīta darba virsmu, ir tās kalpošanas ilgums un greznais izskats. Izvēloties sev tīkamu toni un apstrādes veidu, var padarīt jebkura stila virtuvi - gan modernu, gan klasisku - daudz īpašāku.
 
Accenta dizaineri iesakām izvēlēties granītu ne tikai darba virsmai, bet arī veidot telpai vienotu stilu, papildinot to ar virtuves palodzi, galdu vai sienas paneli.

Tāpat Accenta dizaineri iesaka izvēlēties granītu arī virtuves grīdai, turklāt granītam tāpat kā citu materiālu grīdām ir iespējams izmantot grīdu apsildes tehnoloģijas. Citas akmens virsmas nav papildus jāapsilda, jo akmens sasilst līdz telpas temperatūrai.
 
Materiāls izmantots no "Neatkarīgās"

www.accenta.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV