Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Kā padarīt sevi laimīgāku

www.meitenem.lv, 23.02.2009. 17:06

Pēc pēdējiem pētījumiem Latvija ir atzīta par vienu no nelaimīgākajām nācijām. Un ne tāpēc, ka, kā mums liekas, mēs dzīvojam sociāli nelabvēlīgā valstī, bet gan tāpēc, ka mēs paši sevi uzskatām par tādiem.
Kā padarīt sevi laimīgāku

Domāju, ka ja katra no mums pastrādās ar sevi, tad pilnīgi noteikti varēs padarīt sevi un apkārtējos nedaudz laimīgākus. Jau sen ir pateikts – visu nosaka noskaņojums.

Noteikti var pamēģināt izkrāsot savu dzīvi ar laimi – un šim mērķim mums ir veselas 20 metodes. Izvēlieties savai gaumei!

Vairāk smaidiet

Vienā filmā varonis teica: „Pat ja tev ir slikti – smaidi”. Pasmaidot sev spogulī, jūs uzlabosiet savu garastāvokli un uzlādēsieties ar pozitīvu enerģiju.

Iegaumējiet: lai jūs uzskatītu par sekmīgu un laimīgu (ne tikai apkārtējie, bet arī jūs pati), jāsmaida.

Sarauktas uzacis un drūma seja nerisina problēmas, bet cilvēkus gan atbaidīs.

Atslābinieties, lai nesajuktu prātā

Katram cilvēkam ir jābūt kādai izpriecai. Kāda atpūšas mājās, ietinoties pledā ar kafijas tasi vai karstvīnu un skatoties iecienītu filmu, kāda iet pastaigāties pa vakara pilsētu un bauda mijkrēsli, bet kāda ieiet grāmatu veikalā un ieelpo „svaigu” grāmatu smaržu.

Izvēlieties, kas jums iet tuvāk pie sirds un ļaujiet sev vismaz dažreiz atpūsties. Jebkurā gadījumā, lai kļūtu nedaudz laimīgākai, jāmaina nodarbošanās veids.

Mainiet kaut ko savā dzīvē

Mainiet, piemēram, ierastu lūpu krāsu vai nopērciet spilgti sarkanu nagu laku. Vai iegādājieties prikolīgu tasīti.

Dažreiz pat nenozīmīgākās lietas var novest pie ievērojamām pozitīvām izmaiņām jūsu dzīvē!

Esiet ziņkārīga

Jo jums ir interesantāk, jo interesantāka ir jūsu dzīve. Cenšanās zināt vairāk un attīstīt sevi palīdz saglabāt prata asumu un virzīties uz priekšu pa dienesta kāpnēm.

Nodarbojieties ar sportu

Nav obligāti jāiet uz trenažieru zāli, kaut arī ir pierādīts, ka fiziskā slodze (un it īpaši – bokss) palīdz tikt galā ar stresu. Var vienkārši iziet ārā un pastaigāties. Starp citu, sporta nodarbības paaugstina serotonīna (prieka hormona) līmeni organismā.

Dodiet priekšroku mantām no naturāliem materiāliem

Nopērciet vilnas paklāju, kažokādas boa vai lina galdautu. Jo taču ir tik patīkami pieskarties naturāliem audumiem!

Sastādiet to lietu sarakstu, no kurām jūs gūstat baudu


Katru nedēļu centieties izpildīt kaut ko no šī saraksta. Piemēram, pasēdiet vannā, vai apēdiet garšīgas tortes gabaliņu, vai uztaisiet manikīru.

Pievienojiet jūsu dzīvei krāsas

Spilgti trauki, gultas pārklājs vai organaizers, bet varbūt sarkani cimdi vai kurpes? Visu ierobežo jūsu fantāzija un iespējas. Var pat nopirkt spilgtu ledusskapja magnētiņu – un arī ar to uzlabot savu garīgo!

Dzeriet vairāk ūdens

Ir pierādīts, ka ūdens dzeršana ir veselīga. Lūk, lai nebūtu tik garlaicīgi, pievienojiet ūdenim dažus pilienus citrona vai apelsīna – tie dos možumu un spēkus. Tāds ūdens lieliski attīra organismu no sārņiem.

Centieties pamosties laimīga

Lai modinātājs nepadarītu jūs tik nervozu, uzstādiet to uz 15 minūtēm agrāk – tad jums nenāksies lēkt ārā no gultas. Tieši otrādi – izstaipieties kā nākas, pasapņojiet par kaut ko labu un celieties augšā.

Mainiet nodarbošanās veidu

Pamēģiniet sākt nodarboties ar kaut ko, kas nav jums raksturīgs. Piemēram, aizejiet paslidot vai pagatavojiet kaut ko neparastu.

Pērciet superīgu tehniku

Ne tikai vīriešiem ir jāgūst bauda. Ir kaut kas īpašs prasmē lietot jaunākās tehnoloģijas.

Ēdiet vairāk zivs

Zivs ir ne tikai laba sirds un kaulu slimību profilaksei – tā arī ir spējīga pacelt garastāvokli. Prakse rāda, ka katrs var atrast to zivtiņas veidu, kura viņam garšos.

Starp citu, zivs – tas ir lielisks šokolādes aizstājējs.

Vairāk klausieties

Klausīšanās – tā ir viena no galvenajām saskarsmes iemaņām. Uzmanīgi klausoties sarunas biedru, jūs izrādāt viņam cieņu un radiet audzināta un izglītota cilvēka priekšstatu.

Necentieties tūlīt pat izteikt savas domas – paturiet tās pie sevis, esiet modra, un jūs dzirdēsiet daudz ko interesantu!

Nekad neskatieties ziņas vakarā

Ziņās reti kad rāda kaut ko pozitīvu – tāpēc centieties uzzināt par notiekošo pasaulē no rīta un pa dienu. Bet pēc darba labāk paklausieties mūziku, palasiet grāmatu, noskatieties iemīļoto filmu. Centieties iet gulēt ar pozitīvu noskaņojumu.

Kļūstiet par agro putniņu

Ejiet gulēt un celieties pusstundu agrāk. Tā jūs varēsiet sakārtot savas domas, uztaisīt rīta rosmi – un vispār, daudzu noderīgu lietu!

Šis padoms jums nederēs, ja jūs esat pūce.

Ieplānojiet vienreiz mēnesi dienu, kad jūs rūpējaties par māju vai mantām

Salabojiet to, kas ir salauzts vai nestrādā, savāciet to, kas ir izmētāts. Kā zināms, kad ļoti steidzies, noteikti kaut kas salūzīs vai nebūs savā vietā. Kādēļ mums vajadzīgs tāds stress un negatīvas emocijas? Tāpēc vienreiz mēnesī – taisām ģenerālo uzkopšanu.

Atzīmējiet kalendārā svarīgus notikumus

Tai vietā, lai pēkšņi atcerētos, ka šodien jums ir jādodas pie zobārsta vai jāsatiek draudzene – uzziniet par to jau iepriekš, ieskatoties savā kalendārā.

Vienreiz pusgadā pārkārtojiet garderobi

Divreiz gadā pārskatiet vēlreiz savas mantas: kosmētiku, apģērbu, apavus, aksesuārus. Nosakiet, ko jūs vilksiet mugurā, kas būtu jāsalabo vai jāiztīra, un bez nožēlas izmetiet to, kas jums nepatīk.

Un, protams, centieties pirkt jaunas mantas – vismaz divreiz gadā!

Atrodiet jaunus draugus

Lieliska metode, kā padarītu savu dzīvi laimīgāku – iepazīties ar jauniem cilvēkiem! Šim mērķim sadraudzējieties ar kādu, pamēģiniet sazināties internetā. Centieties, lai jums apkārt būtu pozitīvi cilvēki – viņi taču izstaro laimi, kuras daļiņu saņemsiet arī jūs!

Nav obligāti precīzi jāseko šim sarakstam! Izvēlieties to, kas jums vairāk patīk. Ceru, jums izdosies padarīt sevi nedaudz laimīgāku!

Materiāls publicēts sadarbībā ar http://meitenem.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV