Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Seksualitātes kods: Kā izvēlēties ideālu dzīvesbiedru?

www.meitenem.lv, 23.02.2009. 17:14

Psihologi jau sen ir pierādījuši: divu siržu savienība būs cieša un laimīga, ja laulātie ir līdzīgi viens otram. Dabiski, runa nav par dvīņu līdzību, bet gan par vienādu pievilcības indeksu. Citiem vārdiem sakot, partneriem jābūt vienādā mērā skaistiem, simpātiskiem vai neglītiem. Par to, ka šī psiholoģiskā tēze darbojas, var pārliecināties, atceroties ārkārtīgi populāru pasakas milzeni-kropli: Šreku ir vajadzīga tāda pati zaļa milzene, kāds ir viņš, nevis sīka skaistulīte-princese.

Pievilcības indeksa formula ir vienkārša. Par pamatu tiek ņemtas piecas balles – tā ir bāzes pievilcība. Tagad, pieejot pie spoguļa un godīgi apskati sevi no kājām līdz galvai. Ja tavs svars pārsniedz normu vai, otrādi, ir mazāks par vajadzīgo, noņem no bāzes cipara vienu balli nost.

Pēc tam novērtē savu augumu. Mūsdienu auguma standarti ir sekojošie: vīriešiem 170-190 cm, sievietēm 160-180 cm. Ja esi atradusi novirzi no normas – ņem vēl vienu balli nost.

Novērtējusi figūru – pārej pie sejas. Ja uz sejas ir skaidri atbaidošas pazīmes (galvaskausa deformācija, pigmenta plankumi, skaidri izjaukta sejas proporcija), ņem balli nost. Par nelieliem trūkumiem, tādiem kā mazas acis, ļoti liels deguns, nesmuka mute atskaiti pusballi. Protams, ir visai grūti novērtēt šos rādītājus objektīvi, taču pacenties būt maksimāli godīga ar sevi.

Nākamais vērtējuma parametrs – fiziskā veselība. Ja tev ir vairāk par divām hroniskām slimībām, atskaiti vienu balli.

Un vēl viena balle tiek ņemta nost par vecumu: ja tu esi vecāka par 45 gadiem.

Aprēķinājusi savu pievilcības indeksu – steidzīgi testē savu partneri. Ideālā gadījumā jūsu rādītājiem ir jābūt identiskiem: tev trīs balles un partnerim ir tikpat daudz. Nav nozīmes, kā jūs esat savākuši šīs trīs balles. Pieņemsim, tu esi zaudējusi divas balles par veselības stāvokli un neatbilstību svara normām, bet partneris tās zaudēja par vecuma un auguma neatbilstību. Nav svarīgi. Galvenais – summā jūs abi esat ieguvuši vienādu pievilcības indeksu.

Ne mazāka nozīme drošas sabiedrības šūniņas veidošanā ir tam, pie kāda konstitūcijas tipa tu un tavs partneri esat pieskaitāmi. Runa ir par ķermeņa uzbūves raksturojumu. „Ziniet, kāpēc ir sabrukusi Nikolas Kidmanas un Toma Krūza laulība? Jo viņu konstitūcijas drausmīgi disharmonēja viena ar otru, ” – apgalvo psihologs, uz ķermeņa orientētas psihoterapijas speciālists Vadims Bikovs. „Viņa ir liela auguma un slaida sieviete, viņš – maza auguma vīrietis ar noslieci uz lieko svaru. Un kaut arī abi bija slaveni, un katrs atsevišķi pievilcīgs, kopā būt viņiem nav lemts. Jo no ķermeņa uzbūves tipa ir tieši atkarīga harmonija pāra intīmajā dzīvē.”

Ja jauniete ir 1,80 m gara un viņai ir 40. kājas izmērs, var iedomāties, ka arī visi iekšējie orgāni viņai ir lielāki nekā vidējai statistiskai jaunietei. Sirds, aknas, nieres, locītavas un kauli – lieliem cilvēkiem tie ir lielāki nekā parastiem cilvēkiem. Būtu loģiski pieņemt, ka arī dzimumorgāni „milzeņiem” pēc izmēra atšķiras no mazāku cilvēku orgāniem. Jaunietei ar iespaidīgiem dotumiem 99 gadījumos no 100 būs diezgan liela maksts. Lūk, kāpēc par viņas ideālu partneri var kļūt tikai vīrietis, kurš arī atšķiras ar prāvu augumu un svaru. „Pretējā” situācijā darbojas tādi paši noteikumi: Īkstītei ir vajadzīgs Sprīdītis, citādi laulība būs nolemta.

Lai noteiktu savu un sava partnera seksuālu konstitūciju, jāizmanto vēl viena speciāla formula. Nevelti tautā klīst baumas par to, ka, jo lielāks ir vīrieša kājas izmērs, jo temperamentīgāks viņš ir mīlestībā. Neticami, taču šajā jokā ir arī daļa patiesības. Seksologi, lai uzzinātu cilvēka seksuālo temperamentu, tiešam izmēra viņa kāju. Taču pēdas izmēram te nav nekādas nozīmes.

Seksualitātes mērīšana tiek veikta sekojoši: uz gurna satausti nedaudz izceļošos kaula pauguriņu, kur gurnu kauls piestiprinās pie iegurņa locītavas. Pēc tam izmēri kāju no šī pauguriņa līdz pēdai. Tad dali ar šo ciparu savu augumu, un tu uzzināsi, vai neesi seksa gigants.

Iegūtais cipars liecina par tavu seksuālu konstitūciju, un to zinātnieki sauc par trohantēru indeksu, bet vienkāršāk – par seksualitātes kodu. Vīriešiem ar spēcīgu temperamentu kods ir no 1,99 līdz 2, ar vidējo – no 1,92 līdz 1,98, ar vāju – no 1,85 līdz 1,95. Jaukā dzimuma pārstāvēm rādītāji ir sekojošie: sievietēm ar spēcīgu seksuālo temperamentu šis indekss atrodas starp 2,01 un 2,05, ar vidējo – starp 1,97 un 2, ar vāju – starp 1,88 un 1,96.

Novērtējusi pievilcības indeksu un seksuālo temperamentu kandidātam, kurš pretendē uz ideāla dzīvesbiedra lomu – uzzini viņa vecumu un aprēķini jūsu saderību. Psihologs Bikovs ceļ abas rokas par nevienādām laulībām. „Ideālā situācijā sievietei būtu jāprecas ar „tēviņu”, kurš viņu baros un izaudzinās bērnus. Vīram jābūt vecākam par sievu par kādiem pieciem-astoņiem gadiem, ”- saka Bikovs. Psihologs apgalvo, ka tieši tāda starpība vecumā ļauj laulātajiem piedzīvot bioloģisko izdzišanu vienlaicīgi, jo sievietei ātrāk iestājas klimakss, pazūd bērnu dzemdēšanas funkcija, un, tātad, viņa pārstāj būt seksuālais objekts.

Pāris, kurā laulātie ir vienā vecumā, nevarēs izvairīties no tā saucamā pārejas vecuma problēmām: 45 gados, kad sievietei sāksies hormonālais kritums, vīrietis vēl joprojām būs lieliskā seksuālā formā, tāpēc nav jābrīnās par to, ka vienīga izeja šajā gadījumā ir kāda mīlas dēka ārpusē.

Psihologi pat ir izdomājuši formulu, kura ļauj aprēķināt ideālu starpību partneru vecumā: sievas vecums = vīra vecums / 2 + 7.

Un, beidzot, galvenais ideālas laulības noslēpums – psiholoģiska saderība, kura ir iespējama tikai tajā gadījumā, ja tavs izredzētais vai izredzētā atgādina vecākus. Pie tam nav svarīga ārējā līdzība ar reālo tēvu vai māti, bet svarīga ir līdzība ar to neapzināto tēlu, kurš tev ir izveidojies vēl bērnības gados.

Piemēram, agrā bērnībā tev apkārt bija rūpes un uzmanība, tev ir izveidojies lielas, spēcīgas un varenas mātes tēls. Tādā gadījumā pastāv liela varbūtība, ka arī laulībā tu būsi laimīga tikai ar ietekmīgu partneri, kurš pat ārēji izskatīsies liels un brangs.

Materiāls publicēts sadarbībā ar http://meitenem.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV