Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Septiņi ideālo krūšu ienaidnieki

www.meitenem.lv, 04.03.2009. 09:50

Katrai sieviešu krūšu formai ir savi cienītāji. Kādam patīk kuplas formas, kādam – otrādi. Taču „ideālo” krūšu un to formulas tēma nezaudē savu aktualitāti. Eksperimenti ar zīmuli aiziet pagātnē, gaišas galvas Holivudā ir izdomājušas etalona krūšu parametrus, tā teikt, ciparos un procentos.
Septiņi ideālo krūšu ienaidnieki

Patriks Maluči ir pavadījis ļoti daudz laika, pētot top-less modeļu bildes sieviešu žurnālos un laikrakstos. Taču Maluči kungs nav maniaks vai izvirtulis, un viņš to darīja nevis izklaides pēc, bet gan zinātnes vārdā. Autoritatīvs ķirurgs, viņš kā mūsdienīgs „grāfs Kaliostro” ir uzstādījis sev mērķi atrast ideālo sieviešu krūšu formulu un formulēt universālu palielinošas mamoplastikas dizaina koncepciju.

„Esmu rūpīgi izpētījis ļoti daudz slavenāko modeļu fotogrāfiju top-less stilā, lai atklātu tieši tās proporcijas, kuras padara krūtis īpaši pievilcīgas,” – stāsta ārsts Maluči. „Iegūtie dati, savukārt, ļāva man izveidot šablonu, īpatnēju estētisku standartu krūšu palielināšanas operācijai.”

Pētījumu rezultāts ir divi pamata kritēriji:

- krūtsgals, virzīts nedaudz uz augšu.

- katra dziedzera apakšējās un augšējās pusītes izmēru attiecība (rēķinot no krūtsgala): tai ir jābūt 45%-55%.

„Visu modeļu krūtis bildēs, kuras es skatījos, bija šīm pazīmēm atbilstošas,” – apgalvo ķirurgs un atzīmē, ka ideālam vistuvākie ir amerikāņu modeļu demonstrētājas Kaprisas Burē jaukumi (bildē). Bet slavenā perfekcioniste Viktorija Bekhema, pēc ārsta Maluči domām, ir noteikti kļūdījusies, izvēloties silikona implantus. Nedabiski apaļas „bumbiņas” vulgāri izceļas uz pārmērīgi tieva ex-pipariņa krūšu kurvja.

Tas ir, ideālas krūtis – nelielas, bet pirmām kārtām – dabiskas. Un ar tādām, par laimi, pagaidām var palielīties vairākums sieviešu. Pavisam cita lieta ir tas, ka daudzas no mums katru dienu pakļauj savas krūtis nopietniem pārbaudījumiem, kas pavisam nepadara krūtis skaistākas un pievilcīgākas.

Septiņi galvenie krūšu skaistuma „ienaidnieki”:

1. „Nepareizs” krūšturis. Ja tas ir pārāk ciešs, tad sāpīgi iespiežas ādā un apgrūtina asinsriti. Bet pārak brīvs slikti tur krūtis. Atteikties no krūštura nevajadzētu, pat ja sievietei ir 1. izmēra krūtis. Bet ja neatbalstīt lielas krūtis, tad āda uz tām izstiepsies un atgūt tās elastīgumu būs visai grūti.

2. Sports. Precīzāk, nevis sports kā tāds, bet gan haotiska krūšu „lēkāšana” nodarbību laikā, kura noved pie audu un saišu izstiepšanas. Taču ir aprēķināts, ka svārstību amplitūda samazinās par 1/3, ja sieviete uzvelk parastu krūšturi, un par 3/4, ja viņai mugurā ir speciāls sporta krūšturis.

3. Slikta stāja. Pastāvīgi saliekta mugura nepadarīs pievilcīgāku ne jūs, ne jūsu krūtis. Tāpēc centieties staigāt taisnu muguru un nestāvēt salīkusi.

4. Taisni saules stari. Krūšu āda ir vēl jūtīgāka par sejas ādu, tāpēc ultravioletie stari tai ir tiešām graujoši. Krūtsgaliem apkārt rodas grumbiņas, dekoltē zonā parādās pigmenta plankumi. Tāpēc necentieties sekot līdzi modei un sauļoties top-less, bet apmeklējot solāriju, noteikti izmantojiet aizsardzības uzlīmītes un krēmus ar spēcīgu UF-filtru.

5. Svara svārstības.
Kad jūs uzsākat radikālu diētu, tauku audi krūšu zonā sadalās vieni no pirmajiem, tāpēc jūsu krūtis var ne tikai strauji „notievēt” par dažiem izmēriem, bet arī kļūt nokārušās un ļenganas.

6. Karsta vanna. Krūtīm vispār augsta temperatūra ir kaitīga: tā provocē tonusa zaudēšanu un ādas ļenganumu. Ja jūs esat kaislīga pirts cienītāja, tad centieties aprobežoties ar 10-15 minūtēm.

7. Grūtniecība un bērna zīdīšana. Parasti pēc grūtniecības un zīdīšanas krūtis zaudē savu elastīgumu, var parādīties strijas. Taču ja tās rūpīgi kopt, tad var nepatīkamas pārmaiņas novest līdz minimumam.

Kā uzlabot krūšu formu

1. Plastika. Neapšaubāmi, operatīvākā un radikālākā metode. Visiem jau ir zināms par iespējamiem sarežģījumiem, un arī rezultāts ne vienmēr priecē. Te der tas pats piemērs ar Viktoriju Bekhemu.

2. Vizuālais apmāns. Vienkāršākā metode – krūšturis ar paceļošu efektu (push-up), kā arī visāda veida spilventiņi, silikona ieliktnīši krūšturos. Zem apspīlētiem krekliņiem izskatās visai efektīgi. Palīdzēt padarīt krūtis apaļākas var arī vaigu krāsa un otiņa. Uzklājiet tumšu vaigu krāsu starp krūtīm, bet izliekumus piepūderējiet ar gaišāku toņi.

3. Krūšu diēta. Krūti var „piebarot”. Piemēram, tā: pirms gulētiešanas apēst 30 g vistas vai zivs un izdzert viena apelsīna vai citrona sulu. Nedaudz olbaltumvielu un vitamīnu „trieciens” veicina kolagēna daudzuma palielināšanos, un, tātad, palīdz savienojošu audu autjaunošanas procesam. Bet gan ejošs viedoklis par to, ka krūtis augot no kāpostiem – tas ir tikai mīts.

4. Ūdens procedūras. Auksta duša ne tikai uzlabo asinsriti un nostiprina asinsvadus, bet arī padara krūtis stingrākas un sagatavo tās turpmākai kopšanai. Kontrasta kompresi vienreiz nedēļā arī padara krūtis stingrākas, bet ādu – elastīgāku.

5. Masāža. Viena no efektīvākajām ādas tvirtuma un samtainuma saglabāšanas metodēm. No masāžas ar spēcīgām spiedošām kustībām labāk atteikties, jo tā var kaitēt jūsu krūtīm. Bet gan regulāra hidromasāža, tas ir, masāža ar ūdens strūklu, var palīdzēt padarīt krūšu muskuļus stingrākus, uzlabot šīs vietas asinsriti, pastiprināt vielmaiņu šūnās un audos.

6. Vingrojumi tonusam.
Krūšu muskuļi, uz kuriem kā uz atsperītēm ir „piekarināti” piena dziedzeri, var uzkačāt. Sākumā „sadraudzējieties” ar rīta rosmi. Derēs jebkuras kustības ar rokām, kuras atgādina airēšanu vai spēli ar bumbu. Pēc tam dodieties uz fitnesa zāli, kur kvalificēts treneris izstrādās jums spēka vingrojumu kompleksu.

7. Kosmētika dekoltē zonai.
Toneri, želejas, krēmi, maskas, ietīšana kopā ar masāžu diezgan efektīvi padara ādu tvirtāku, stiprāku, gludāku un samazina strijas. Krūtīm domātus līdzekļus būtu jāglabā ledusskapī, lai pastiprinātu to tonizējošu un paceļošu darbību.

Materiāls publicēts sadarbībā ar http://meitenem.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV