Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Vai spogulī mēs redzam sevi?

easyget.lv, 13.03.2009. 14:17

Japāņu neirologi apgalvo: kad sieviete skatās uz sevi spogulī pēc dekoratīvas kosmētikas lietošanas, viņa redz svešu seju. Tādus secinājumus ārsti izdarīja pēc smadzeņu darbības izpētes rezultātiem.
Vai spogulī mēs redzam sevi?

Izpēte tika veikta kopā ar kosmētikas ražotāju Kanebo Cosmetics Inc.

Speciālisti  noskanēja 17 sieviešu vecumā no 20 līdz 30 gadiem smadzenes, kad viņas skatījās uz sevi spogulī bez kosmētikas, ar kosmētiku un uz citiem cilvēkiem. Vēlāk zinātnieki salīdzināja skanēšanas rezultātus, kur noskaidrojās – sievietes, kura ir lietojusi dekoratīvo kosmētiku un skatās uz sevi spogulī, smadzenes reaģēja tapāt kā tad, kad viņa skatās uz pilnīgi svešu cilvēku. Zinātnieki uzskata, ka šī reakcija liecina par to, ka kosmētika palīdz cilvēkam ieraudzīt sevi objektīvāk un viņu padara veiksmīgāku saskarsmē ar citiem, kā arī piesaista uzmanību.

Pētījuma vadītājs Keničiro Mogi apgalvo, ka šis atklājums veicinās tādas kosmētikas izstrādi, kas palīdzētu sievietem būt aktīvākam sabiedrībā. Izpētes rezultāti tika publicētu Society of Neuroscience.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV