Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Dodamies pastaigā!

Agnese Stafecka, 16.03.2009. 23:32

Kad aiz loga pamazām sākam just pavasari, laiks domāt par došanos svaigā gaisā. Šis ir laiks mosties no ziemas miega un pievērsties aktīvam dzīvesveidam. Kā lielisks sākums varētu būt regulāras pastaigas svaigā gaisā. Lai arī pastaiga nenodrošina sevišķi augstu slodzi, nevajadzētu to novērtēt par zemu, jo regulāras pastaigas palīdz ne tikai organismam, bet arī prātam.
Dodamies pastaigā!

Kāpēc staigāt? Zināms, ka pastaigas palīdz uzlabot gan mūsu fizisko, gan garīgo stāvokli.

Dodoties pastaigā, mums ir lieliska iespēja būt kopā ar draugiem un ģimeni, jo nereti tam neatlicinām laika, esot aizņemti darbā.

Svaigs gaiss un saules gaisma lieliski uzlabo garastāvokli, kā arī palīdz tikt galā ar depresīvo prāta stāvokli, kuru ietekmējusi ziemas sezona – aukstums, tumšas un garas dienas.

Pat 10 līdz 15 minūšu pastaiga saulainā laikā nodrošinās organismu ar tam nepieciešamo D vitamīnu, kas stiprina kaulus un ķermeņa muskulatūru.

Pastaigas 120 līdz 150 minūtes nedēļā (30 minūtes dienā) ievērojami uzlabo veselību, samazinot 2. tipa diabēta un kardiovaskulāro slimību risku, kā arī paildzina cilvēka mūžu. Jāpiemin, ka regulāras pastaigas palīdz organismam un samazina saslimšanu risku neatkarīgi no cilvēka ķermeņa uzbūves, tātad, nav nozīmes, cik tievs vai resns mēs katrs esam.

Galvenais ir sākt

Jebkurā fizisku aktivitāšu programmā slodze, ar kādu sākt, atkarīga no cilvēka fiziskās sagatavotības. Kopumā, jo lielāka slodze, jo labāk. Tā ir iespēja ne tikai uzlabot veselību, bet arī zaudēt svaru (ja tas ir jūsu mērķis). Svarīgākais staigāt katru dienu, katrreiz paaugstinot slodzi un pastaigu ilgumu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV