Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Starp vajadzībām un ekonomiju- izvēlamies trauku mazgājamās mašīnas!

www.accenta.lv, 24.03.2009. 17:17

Nevienam nav noslēpums, ka trauku mazgāšana ir diezgan nepatīkama un garlaicīga nodarbe, tāpēc te labs palīgs ir trauku mazgājamās mašīnas. Tās mūsu mājokļos iekaro arvien lielāku un lielāku popularitāti, jo būtiski atvieglo gan mājas soli, gan palīdz dzīvot ekonomiskāk.
Starp vajadzībām un ekonomiju- izvēlamies trauku mazgājamās mašīnas!

Accenta dizaineri uzskaitījuši ražotāju piedāvātās trīs grupas trauku mazgājamajām mašīnām: standarta (60x60x85 cm), šaurās (60x45x85 cm) un kompaktās (45x55x45 cm). Standarta tehnika domāta 12-15 trauku komplektiem un pilnībā apmierinās 5-7 cilvēku ģimenes vajadzības. Šaurā mašīna derēs 4-6 cilvēku ģimenei, bet kompaktā ierīce vispiemērotākā būs cilvēkiem, kas dzīvo vieni vai divatā. Tajā vienlaikus var ievietot 2-5 trauku komplektus.

Pieslēgšana un drošība
 
Trauku mazgājamās mašīnas klasificē arī pēc veida, kā tās tiek pieslēgtas komunikācijām. Ir modeļi, ko var pieslēgt gan aukstajam, gan karstajam ūdenim, bet ir modeļi, kas paredzēti tikai aukstajam vai tikai karstajam ūdenim. Tās ierīces, kuras varam pieslēgt tikai aukstajam palielina elektroenerģijas patēriņu.
Runājot par trauku mazgājamo mašīnu drošību izmantošanas laikā,Accenta dizaineri atzīmē, ka te svarīgs rādītājs ir aizsardzības sistēmas tips. Mēs ieteiktu necensties ietaupīt un iegādāties modeli, kam ir aizsardzība pret noplūdēm. Ticiet, ka remonts mājoklī izmaksās dārgāk!

Elektrības un ūdens patēriņš

Visas trauku mazgājamās mašīnas pēc ūdens un elektrības patēriņa iedala vairākās klasēs, ko atzīmē ar latīņu burtiem, sākot no A līdz E. Visekonomiskākās ir A klases ierīces.

Trauku mazgājamās mašīnas cena ir atkarīga no funkciju daudzuma. Vienai mašīnai vidēji ir no 4 līdz 8 funkcijām. Kādu mašīnu izvēlēties? Te padoms no malas īpaši nelīdzēs. Vienkārši jāapsver, kas jums ir visnepieciešamākais - par kādām funkcijām esat gatavi maksāt, un par kādām nē.

Atšķirības

Kā jau minējām, trauku mazgājamās mašīnas atšķiras ar ievietojamo trauku daudzumu. Pieņemts uzskatīt, ka trauku komplektā ietilpst lielais, dziļais un deserta šķīvis, krūze, apakštasīte un galda piederumu komplekts.

Bez iepriekš minētajām ierīcēm eksistē vēl mazās, uz galda novietojamās trauku mazgājamās mašīnas, kas ir ļoti ērti izmantojamas vasaras mājā vai tad, ja mājoklī uzturas viens vai divi cilvēki. Tomēr jāņem vērā, ka šādās mašīnās mazgāšanas kvalitāte nav tik augsta kā lielajās iekārtās.

Gribētos teikt, ka Eiropā trauku mazgājamās mašīnas virtuvē ir gandrīz vai priekšmets numur viens. Tas izskaidrojams ar būtisko ūdens ekonomiju. Mazgājot traukus ar rokām, mēnesī tiek patērēti vidēji 100 litri ūdens, bet, izmantojot trauku mazgājamo mašīnu, tikai 30-40. Turklāt mašīna traukus nomazgā daudz labāk un rūpīgāk, un arī ekonomē saimnieku laiku.

Gadījumā, ja mājoklī pēkšņi nav siltā ūdens, tad tas ir jāuzkarsē, bet mašīna to izdara pati. Un tā nebūt nav reklāma, bet fakta konstatēšana.

Accenta speciālisti ieteiktu katrai saimniecei apsvērt trauku mazgājamās mašīnas iegādi, jo tā patiesi spēj atvieglot dzīvi.

multiprese.eu

www.accenta.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV