Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Lai virtuves interjers iepriecinātu

www.accenta.lv, 26.03.2009. 03:25

Izvadām smaržas un izolējam skaņasSkaidrs, ka studijas tipa dzīvoklis ir jauki, taču ir viens „bet\". Gatavojot ēdienu, var piedegt kartupeļi, pārskriet pāri piens un līdzīgi. Mums nekas - izvēdinām un aizmirstam. Taču vēl ir mēbeles, paklāji, aizkari, kuros ievelkas smaržas. Accenta dizaineri iesaka, ja bieži gatavojat mājās, izvēlieties bīdāmu norobežojumu starp virtuvi un viesistabu, tad jebkurā brīdī virtuvi varēsiet atdalīt, ja gribēsiet mieru, norobežojums izolēs skaņas.
Lai virtuves interjers iepriecinātu

Palielinām mazu telpu
Accenta dizaineri iesaka, ja jūs dzīvojat standarta dzīvoklī ar mazītiņu virtuvi un ne visai plašām istabām, vizuāli paplašināt telpu jums palīdzēs:
1. garenisks parketa vai grīdas dēļu zīmējums,
2. durvis ar stikliem,
3. spoguļi,
4. izkliedēts apgaismojums.
Ir izplatīts uzskats, ka gaiši toņi vizuāli palielina telpu. Taču mazā, piemēram, 8 kv. m virtuvē, baltas tapetes problēmu neatrisinās. Pat otrādi - ļoti maza, gaiša telpa nomāc. Mazu istabu labāk veidot spilgtu, bet, ja baidāties no krāsu pārbagātības, atstājiet vienu sienu gaišu un līdzenu.


Atkārtojam elementus
Ja interjerā izmantojat plastiskus interjera elementus - izliektas sienas, arkas, līklīniju grīdu paaugstinājumus - ir svarīgi šīs līnijas atkārtot vēl reizi. Accenta dizaineri atgādina, interjera dizaina zelta likums: visām izteiksmīgajām detaļām ir jāatrod saskaņa ar blakus esošajiem un vienlaicīgi redzamajiem elementiem.

Izvēlamies logus un durvis
Ja jums patīk bīdāmās durvis, izvēlieties bīdāmu sistēmu ar diviem stiprinājumiem- apakšējo un augšējo. Durvju stiprinājums tikai virspusē ir nepietiekams - neliels caurvējš un tās var sākt „staigāt\", bet jūs naktī pamodīsities no apnicīgas grabēšanas.
Lai arī ko jūs izvēlētos, visām durvīm, kuras redzamas vienlaicīgi, ir jābūt vienā stilā. Dažādas durvis ļoti bojā kopējo skatu.
Tas pats attiecināms arī uz logiem. Vislabāk izskatās logi ar simetriskiem rāmjiem. Nav vērts ierīkot asimetriju logos tur, kur no tā var izvairīties.

Ko nav vērts darīt virtuvē
Virtuvē valda plīts, trauku mazgājamā mašīna un ledusskapis. Ikkatram no šiem elementiem vajadzētu kaut nedaudz brīvas telpas, taču nevajadzētu tos likt tālu vienu no otra. Un nenovietojiet starp tiem šķēršļus, kuri traucētu pārvietoties - tie pastāvīgi traucēs.
Accenta dizaineri atgādina, ja izlēmāt virtuvē ierīkot atsevišķi novietotu „salu\", nolieciet to tā, lai no visām pusēm būtu brīva vismaz puse metra, lai tai varēt pieiet, citādi būs neērti to lietot un vēl viens traucēklis garantēts.
Sienas virtuvē var noklāt ar „virtuves segumu\". Tas ir aktuāli vecajām mājām, kuras bieži apmeklē komunālie dienesti - nākas remontēt radiatorus, vadus vai gāzes caurules. Ierīkojot virtuvi, pilnībā neaizklājiet pieeju šīm komunikācijām. Ņemiet vērā, ka noņemt plastikāta segumu ir daudz vieglāk, nekā izsist flīzes.

ACA.LV

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV