Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Ūdeni palīdz ietaupīt sadzīves tehnika.

www.accenta.lv, 21.04.2009. 12:01

Pierādīts, ka vidēji viens cilvēks diennakts laikā iztērē: tualetei - 30, vannai - 25, dušai - 20, trauku mazgāšanai - trīs, ēdiena gatavošanai - četrus, puķu laistīšanai - vienu, kā arī dzeršanai - vienu litru ūdens.
Ūdeni palīdz ietaupīt sadzīves tehnika.

Vairāk nekā puse eiropiešu trauku mazgāšanu ar rokām joprojām uzskata par efektīvāko metodi.

Accenta dizaineri atklājuši, ka pētījumos pierādīts, ka, izmantojot trauku mazgāšanas mašīnu, ir iespējams ietaupīt līdz pat pieciem litriem ūdens, taču jārēķinās ar elektrības patēriņu. Jaunākajās un gudrākajās trauku mazgājamās mašīnās iebūvēta arī tā sauktā fuzzy logic funkcija, kas ļauj samazināt rēķinu par komunālajiem pakalpojumiem.

Proti, trauku mazgājamā mašīna pati noteiks trauku apjomu pēc svara un atkarībā no tā izvēlēsies, cik daudz ūdens un enerģijas nepieciešams, lai šos traukus nomazgātu.

Mūsdienīga trauku mazgājamā mašīna stundā patērē apmēram vienu kilovatu elektrības un 0,015 kubikmetrus ūdens. Piepildot pilnu 60x60x85 cm izmēra trauku mazgājamo mašīnu, var nomazgāt 12-14 trauku komplektu, patērējot 14-18 litru ūdens. Ja to darīs ar rokām, nebūtībā aiztecēs līdz 60 litru ūdens.

Materiāls izmantots no "Neatkarīgās "

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV