Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Grīdas segums virtuvē

www.accenta.lv, 24.04.2009. 06:56

Virtuves kopskatu lielā mērā nosaka grīdas segums. Protams, var izvēlēties arī marmora grīdu, ja līdzekļi neierobežo jūsu izvēli, taču ne gluži visi materiāli ir piemēroti virtuvei. Accenta dizaineri uzsver,  ja, piemēram, dzīvojat ēkas augšējos stāvos, tad grīdas segumam nedrīkstētu izmantot akmens plātnes, smagus keramikas vai terakotas materiālus, jo pastāv risks, ka mājas pārsegumi tos var neizturēt.
Grīdas segums virtuvē

Turpretī, ja savrupmājā, iespējas ir neierobežotas, var izmantot betonu, granītu, keramiku, koka dēļus, vinila pārklājumus, linoleju un citus materiālus.

Stila un noskaņas radīšanā liela nozīme ir arī grīdas krāsai un faktūrai, uzskata Accenta dizaineri. Uz gaišas virsmas ir redzams katrs traipiņš, tā bieži jātīra. Ja segums ir reljefains, tīrīšana būs apgrūtināta. Arī grīdas zīmējums var pilnīgi pārveidot virtuves kopskatu. Lielā telpā melnbalts šaha galdiņa raksts uz grīdas izskatīsies lieliski, turpretim nelielām platībām ieteicamākie ir vienkrāsaini segumi.
Virtuvei piemērota ir koka grīda - vislabāk no stingriem priedes koka dēļiem. Ar tiem iespējams izveidot visdažādākos rakstus un zīmējumus, izmantojot vienu vai variējot dažādu krāsu toņus. Koka grīdas galvenās priekšrocības - ilgmūžīgas, labi izskatās, saglabā siltumu, ar gadiem kļūst pievilcīgāka. Trūkums - mīksta, visi skrāpējumi un bojājumi labi redzami.

Vinila materiāli ir ūdensizturīgi un viegli tīrāmi, labi uztur siltumu. Biezums var būt dažāds, arī cena - jo materiāls biezāks, jo tas dārgāks.

Līdzīgs ir linoleja grīdas segums - silts un izturīgs materiāls, viegli tīrāms, nepieņem netīrumus.

Populāras ir arī korķa plātnes. Šāda grīda ir patīkami silta, viegli poraina, ērti tīrāma.

Materiāls izmantots no „Lauku avīzes"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV