Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Remontējam virtuvi ( 2.daļa)

www.accenta.lv, 06.05.2009. 09:05

LabierīcībasAccenta speciālisti atgādina, radot savu sapņu virtuvi, svarīgi neaizmirst par tās galveno nozīmi - nelielajos virtuves izmēros ietilpināt komfortu, mājīgumu, ērtu ēdiena gatavošanu un arī ēdamistabas funkcijas.Ņemot vērā virtuves izmērus un līdzekļus, kurus gribat ieguldīt remontā, izplānojiet mēbeļu un aprīkojuma izvietojumu, tāpat arī izdevumus to iegādei. Mēbeles (galdu un krēslus), virtuves skapīšus (grīdas un piekaramos), izlietni, ledusskapi, iespējams, televizoru vajag domās, bet labāk uz papīra izvietot saskaņā ar jūsu virtuves izmēriem. Svarīgi ņemt vērā precīzus izmērus pirms un pēc remonta. Turklāt vajag noteikt, cik stūri, kur būs izvietotas mēbeles, ir taisni (vai tie atbilst 90 grādiem). Accenta speciālisti atgādina, ka jebkuras nobīdes rada papildu darbaspēka zudumu un materiālos izdevumus.
Remontējam virtuvi ( 2.daļa)

Virtuves elektroaprīkojums
Izlemiet par virtuves elektrības vadiem. Padomājiet , vai tos mainīsiet. Ja mājai ir 20-30 gadi, tad pat neprātojiet, mainiet. Citādi tuvā nākotnē var gadīties negaidītas nepatikšanas. Padomājiet par nepieciešamajiem elektriskajiem piederumiem, kuri pastāvīgi pieslēgti rozetēs, kā arī par tiem, kuri laiku pa laikam tiks izņemti no skapīša. Saskaitiet nepieciešamo rozešu un slēdžu daudzumu.

Apgaismojums
Svarīga detaļa virtuvē, jo tur jābūt pietiekami daudz gaismas. Izlemiet par kopējo un punktu apgaismojumu.

Santehnika un apkure
Accenta speciālisti iesaka padomāt par izmēriem un izlietnes vietu, iebūvēto filtru ūdenim un radiatora pārkrāsošanu, maiņu vai pārvietošanu. Tāmē jāiekļauj tēriņi jaunam aprīkojumam un strādnieku pakalpojumiem.

Gāzesvads
Ja vēlaties pārvietot, ielikt vai novākt (samainīt pret elektrisko plīti) gāzesvadu, - nedariet to paši. Pirmkārt, tas ir bīstami, otrkārt, nedrīkst. Nepieciešams saņemt atļauju par gāzesvada pārvietošanu no namu pārvaldes un izsaukt gāzes kantora darbiniekus.

Ventilācija
Lai uz griestiem nesēstos tvaiki no ēdiena gatavošanas un lai virtuvē cirkulētu gaiss, virtuvē virs plīts nepieciešams ierīkot jaudīgu tvaiku nosūcēju. Lai noslēptu komunikācijas un tvaika nosūcēja cauruli, sienā var iebūvēt nelielu izvirzījumu no ģipškartona. Šie arī ir papildu izdevumi, kuri jāiekļauj tāmē.

Šie ir kopējie izdevumi virtuves remonta plānošanai. Sastādot tāmi, celtniecības palētinājuma dēļ daudzi lieto nekvalitatīvus celtniecības materiālus, bet dažkārt vienkārši pārkāpj celtniecības tehnoloģiju, taču tālākajā gaitā ēka var daļēji, gadās, ka pilnīgi sagrūt. Tāpēc Accenta specialistu padoms - uz drošības rēķina nav vērts ekonomēt!

Materiāls izmantots no žurnāla „Laimīgā māja"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV