Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Ko iesākt mazā virtuvē?

www.accenta.lv, 12.05.2009. 09:43

Accenta dizaineri iesaka virtuvi nevajadzētu pārblīvēt ar mēbelēm, lai neapgrūtinātu ēdiena gatavošanu, izņemot vienīgi gadījumus, ja mākslinieciskā nekārtība ir jūsu dzīves stils. Atcerieties, ka maza telpa nav trūkums, tieši otrādi - tā var būt mājīga un funkcionāla. Ja jums kādreiz ir nācies baudīt atpūtu uz ūdens, noteikti būsiet ievērojuši, cik funkcionāli un praktiski iekārtotas virtuves uz kuģa vai jahtas.
Ko iesākt mazā virtuvē?

Accenta dizaineri atgādina variantus - virtuve-skapis. Tiesa, tas domāts galvenokārt birojam vai citām darba telpām, bet lieliski piemērojams arī mazgabarīta dzīvokļiem. Šādā skapī ievietota gan nerūsējošā tērauda izlietne, gan elektriskā plīts, gan arī ledusskapis un kafijas automāts, kā arī daži plaukti traukiem. Šādas virtuves ir arī citā komplektācijā - kā skapji, kur nerūsējošā tērauda korpusā ir neliela darba virsma, izlietne un elektriskais pavards. Tādi komplekti ir ērti uzstādāmi un lietojami, jo tikai jāpievieno kanalizācijai.

Mazā virtuvītē ļoti rūpīgi jāpārdomā arī apgaismojums. Accenta dizaineri iesaka ja iespējams, mēģiniet palielināt logu, ļaujot gaismai ienākt telpā. Varbūt var izņemt durvis, arī vizuāli palielinot telpas platību. Sanitārās normas gan prasa, lai durvis atdalītu virtuvi no sanitārā mezgla. Palielinot logus, Accenta dizaineri iesaka attcerēties, ja logi vērsti uz ziemeļiem, saule tajos iespīd pavisam maz vai arī neparādās vispār; ja logi ir austrumu pusē, var cerēt uz spožajiem rīta saules stariem; logi rietumu pusē sola košo, sarkanīgo krāsu gammu;  logi virtuvi dienvidu pusē saulīte silda un apgaismo gandrīz visu dienu.

Materiāls izmantots no "Lauku Avīzes"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV