Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Modē metāla un plastikāta detaļas virtuvē

www.accenta.lv, 18.05.2009. 11:19

Runājot par virtuves mēbelēm, jāatzīmē, ka modē ir dažādas metāliskas detaļas, kas var rotāt gan skapīšus, gan plauktiņus.
Modē metāla un plastikāta detaļas virtuvē

Accenta dizaineri uzsver, ka metāls telpai piešķir mūsdienīgu veidolu, atgādinot par tehnoloģiju laikmetu, kurā dzīvojam.

Nerūsējošā tērauda elementi var būt nopulēti līdz spoguļa spīdumam. Tie var būt arī matēti - uz šādas virsmas praktiski nepaliek roku nospiedumi un ūdens lāsītes. Tos ir salīdzinoši viegli apkopt un uzturēt sākotnējā izskatā.

Accenta dizaineri informē, ka mēbeļu dizaineri iecienījuši arī sudraboto un vieglo alumīniju, ko nereti mēdz dēvēt par trešā gadu tūkstoša materiālu. Alumīniju izmanto virtuves garnitūru fasāžu rāmīšiem, līstēm, kā arī sienu paneļu dekorēšanai. Šo materiālu izmanto arī galdu un krēslu kāju izgatavošanai. Metāls ļoti labi izskatās savienojumā ar stiklu.

Tāpat mēbeļu fasāžu apdarē plaši tiek izmantots plastikāts (glancēts un matēts). Tas var imitēt koka, akmens vai metāla faktūru. Plastikāts ir ļoti praktisks un ekonomisks materiāls. Tas nebojājas, nebīstas mitruma un temperatūras svārstību. Plastikāts nezaudē spīdumu un uz tā nepaliek skrāpējumi.

Tāpat kā senāk mēbeļu ražošanā plaši tiek izmantotas kokskaidu plāksnes. Accenta dizaineri uzsver, ka no tām ražoti paneļi ir izturīgi un no tiem iespējams izgatavot dažādas formas detaļas.

Un, protams, no modes nav izgājis arī masīvkoks, kas rada mājīgu un cienījamu iespaidu.

Nobeigumā jāteic, ka patiesībā nav nemaz tik svarīgi, kādu materiālu un stilu jūs izvēlēsieties. Galvenais, lai visa ģimene virtuvē justos ērti, un lai tā atbilstu mājinieku dzīves ritmam, tradīcijām un vajadzībām.

Materiāls izmantots no multiprese.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV