Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Flīzes virtuvē

www.accenta.lv, 20.05.2009. 10:36

Accenta dizaineri uzsver, ka flīžu piedāvājums mūsdienās ir tik bagātīgs, ka iespējams realizēt vispārdrošākās interjera veidošanas idejas.
Flīzes virtuvē

„Tās ir dažādu izmēru, dažādu faktūru un no dažādiem materiāliem - no keramikas, akmens masas un stikla," skaidro dizainere. "Liela izmēra flīzes darba zonā ir praktiskākas par nelielām, jo vieglāk kopjamas. Putekļiem un citiem netīrumiem ir tendence uzkrāties flīžu salaiduma jeb šuvju vietās. To liela izmēra flīžu klājumam būs mazāk nekā, piemēram, mozaīkflīzēm."

Keramikas flīzes ražo no māla ar vai bez glazūras pārklājuma. Tas ir ļoti blīvs materiāls, kam piemīt augsta ugunsdrošība. Arī ilgstošu saules staru ietekmē keramikas flīžu tonis laika gaitā nebalēs. Visizturīgākās ir akmens masas flīzes, taču šim faktoram nav tik liela nozīme, ja tās izmanto sienas segumam starp virtuves skapju rindām.

Savukārt mozaīkflīžu priekšrocība ir tāda, ka tās var klāt uz slīpām, liektām un lauztām virsmām, kā arī veidot noapaļotas formas. Accenta dizaineri uzsver, ka tās ir no keramikas, akmens masas un stikla dažādās krāsu gammās. Mozaīkflīzes ir ļoti dekoratīvas, taču diezgan grūti uzklājamas (tas jādara ļoti precīzi, citādi sāk staigāt) un kopjamas (ir daudz šuvju, kur uzkrāties netīrumiem). Es šīs flīzes cenšos nelikt, dodu priekšroku lielākiem vienlaidus klājumiem."

Ne tik izturīgs kā flīzes, bet tikpat viegli kopjams ir lamināts, ko arī var izmantot sienas segumam virtuves aktīvajā darba zonā. "Lamināta paneļiem ir plaša krāsu un tekstūras daudzveidība, tie var būt matēti un spīdīgi, taču jāievēro, ka šis materiāls ir jutīgs pret švīkām, diezgan ātri kļūst netīrs. Bet, tā kā nav šuvju, lamināta paneli ir viegli tīrīt," skaidro Accenta dizaineri.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV