Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Cilvēses progress slēpjas arī zaļajā domāšanā

Evija, 28.05.2009. 17:30

Zaļā domāšana beidzot gūst arvien lielāku nozīmi mūsu ikdienā, un patiesībā ir arī pienācis pēdējais brīdis mums visiem novērtēt, cik svarīgi ir veicināt un atbalstīt zaļo dzīvesveidu, lai pasaule, kurā dzīvojam, vēl ilgi kalpotu par mūsu mājām, jo pasauli jau veidojam tikai mēs paši – it viss sākas no katra paša un, jo atbildīgāk mēs katrs pats izturamies pret sevi un saviem darbiem, jo harmoniskākā vidē dzīvojam.
Cilvēses progress slēpjas arī zaļajā domāšanā

Esmu skolotāja, un šī profesija pašlaik tik tiešām nav vien sirds aicinājums, bet gan īsts izaicinājums mūsu krīzes nomocītajā valstī. Krietni taupīts tiek uz izglītības rēķina, darbs kļuvis daudz grūtāks, skolēni nevaldāmāki, tāpēc reizēm rokas nolaižas, vien balstoties uz paša entuziasmu, arvien izdomāt ko jaunu papildus ierastajai mācību programmai, lai ieinteresētu bērnus apgūt zināšanas, tāpēc biju ļoti priecīga, ka uz mūsu skolu bija atbraukuši vides aktīvisti – jaunieši no DNB Nord bankas, kas bezmaksas vadīja stundas par zaļo domāšanu, kā arī dalīja Zaļo darbu ābecītes, kurās tās galvenais varonis Nordiņš bērniem saprotamā veidā stāsta, kā viņi paši ar vienkāršiem ikdienas darbiņiem var rūpēties par dabu.

Lai veicinātu zaļo domāšanu, manuprāt, ir jāsāk tieši ar bērnu audzināšanu un izglītošanu, jo vēlāk jau cilvēkam ir izveidojušies savi niķi un stiķi, kurus mainīt ir daudz grūtāk. Ir jāizglīto bērni, lai viņi apzinās, cik svarīgi, gudri un mūsdienīgi ir saudzēt dabu un līdztekus mākai lasīt, rakstīt, rēķināt, tik pat svarīgi ir apgūt arī domāt - domāt par to, lai mums visiem ir labi šajā pasaulē, lai nenodarītu kādam pāri – cilvēkam, putnam, kokam, jāiemācās rūpēties par sevi, citiem un pasauli, kurā dzīvojam, un uzņemties atbildību par saviem darbiem. Uz valsti mēs neviens vairs nevaram paļauties, nevaram gaidīt, ka tā palīdzēs nodrošināt bērniem izglītību – viss pašu rokās, tāpēc no sirds ir prieks, ka par mūsu bērniem domā ne tikai vecāki un skolotāji, bet līdzatbildīgi iesaistās arī uzņēmumi, tā cienot mūsu visu nākotni.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV