Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Virtuves mēbeļu tradīcijas

www.accenta.lv, 04.06.2009. 15:20

Patlaban mājokļu iekārtojuma modes tendences sliecas uz minimālisma pusi, un interjera speciālisti arī virtuves iesaka iekārtot tā, lai telpa paliek pēc iespējas brīvāka. Tajā pat laikā Rīgas veikalos dominē tradicionālais un sen zināmais virtuves mēbeļu klāsts.
Virtuves mēbeļu tradīcijas

Accenta dizaineri iesaka, ka minimālismu un plašumu virtuvē var panākt ar daudzfunkcionālu mēbeļu izvēli. Tomēr cilvēki labprāt turas pie tradicionālām lietām, un to ņem vērā arī veikalnieki. Smalkākos mēbeļu salonos, protams, var atrast mēbeles-personības, bet daudziem tās nebūs pieejamas cenas dēļ.

Demokrātiskie skapīši un galdi

Mēbeļu veikalos par samērā demokrātiskām cenām ir nopērkami sen zināmie piekaramie skapīši ar vienu, divām vai trim durvīm. Šo mēbeļu cenas, atkarībā no lieluma, svārstās 20-30 latu robežās. Savukārt galdus saimniecības priekšmetu novietošanai vai izlietnes iebūvei var nopirkt par 40-60 latiem. Vēl aizvien pieprasīti un populāri ir virtuves galdi ar saliekamām malām. Šīs mēbeles īpaši ērtas ir mazgabarīta mājokļu virtuvēs. To cena svārstās ap 20-30 latiem. Iepriekš minētās lietas pārsvarā gatavotas no skaidu plāksnēm, kas apdarinātas ar laminātu. Tā kā dabīgie materiāli allaž bijuši dārgi un ne visiem pieejami, cilvēki meklē izeju no situācijas, radot līdziniekus par pieejamām cenām. Virtuves mēbeļu apdarē populāri ir imitēt koksnes tekstūru, kā arī dabīgo materiālu, piemēram, marmora rakstus. Pārdošanā, protams, ir arī koka virtuves mēbeles, taču to cena vairs nav tik demokrātiska. Piemēra pēc varam minēt, ka neliela virtuves kumode no koka maksā ap 300 latiem. Joprojām iecienīti ir virtuves stūra mēbeļu komplekti, kas vairumā gadījumu sastāv no izliekta sola ar atzveltni, galda un pāris ķeblīšiem.

Pēc individuāla pasūtījuma

Tā kā tagad daudzi cilvēki iegādājas mājokļus jaunuzceltos namos, tas dod iespēju veidot virtuves un ēdamzonu pēc savas patikšanas. Daudzas firmas piedāvā mēbeļu izgatavošanu pēc individuāla pasūtījuma. Accenta dizaineri iesaka ja dodaties uz mēbeļu salonu, tad noteikti paņemiet līdzi informāciju par telpas izmēriem. Solīdas kompānijas uzreiz piedāvā izstrādāt telpas iekārtojuma projektu. Tikai mājokļa saimniekam jāizdomā, no kādiem materiāliem viņš vēlas skapīšus, no kādiem tiks darinātas darba virsmas un mēbeļu fasādes. Tāpat ir jāzina, kādu sadzīves tehniku plānots novietot virtuvē - vai tā būs veļas mašīna, mikroviļņu krāsns, virtuves kombains vai vēl kas cits. Ideālu virtuves iekārtojumu var panākt, rūpīgi saskaņojot visas iepriekš minētās lietas.

Ekskluzīvs piedāvājums

Protams, ka mēbeļu saloni piedāvā iekārtas arī cilvēkiem, kas var atļauties par virtuves mēbelēm tērēt vairāk. Arī šajā piedāvājumu grupā ietilpst mēbeles, kas darinātas no saplākšņa ar plastikāta apdari, taču tām ir mūsdienīgs dizains un papildus apdares materiāli. Piemēram, dažas mēbeļu sastāvdaļas var būt darinātas no stikla, kas kombinēts ar alumīniju. Savukārt darba virsmas var būt izgatavotas no dabīgā ozolkoka, fasādes finierētas ar dabīgo melnalksni.

Materiāls izmantos no multiprese.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV