Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Mākslas Akadēmijas Modes skate „Paviljons” veiksmīgi noslēgusies

Indra Miklāva, 14.06.2009. 15:48 | komentāri (12)

Veiksmīgi ir noslēgusies Mākslas Akadēmijas ikgadējā modes skate Paviljons, kas norisinājās Vidzemes tirgus bijušajā gaļas paviljonā 12.jūnijā. Noslēdzot 2008/09 mācību gadu 29 jaunie modes dizaineri iepazīstināja publiku ar savām jaunajām kolekcijām.
Mākslas Akadēmijas Modes skate „Paviljons” veiksmīgi noslēgusies

„Ideja, ka skati vajadzētu rīkot pašiem studentiem ir izdevusies lieliski. Piesaistot profesionāļus, studentiem ir izdevies radīt labu atmosfēru, kurā parādīt savas kolekcijas, kā arī pierādīt, ka savstarpēji sadarbojoties var sasniegt labus rezultātus. Es uzskatu, ka jauno modes dizaineru darbi ir konkurētspējīgi un realizējami ražošanā”, savus secinājumus par Paviljonu izsaka pasākuma patrons Mākslas Akadēmijas rektors profesors Aleksejs Naumovs.

Ikgadējā mākslas akadēmijas skate vienmēr ir vērienīga, tajā piedalās visi studenti no pirmā līdz maģistrantūras pēdējam kursam, kam katru gadu ir cits uzdevums, rezultātā varēja apskatīt gan sieviešu, gan vīriešu, no avangardiskām līdz pilnībā valkājamām kolekcijām.

„Skate ir izdevusies labāk nekā cerējām, un mēs ļoti priecājamies, ka atsaucība bija tik liela. Domājam, ka tradīcija ir aizsākta! Vidzemes tirgus jūgendstila paviljons bija izcila vieta, kur rīkot šādu pasākumu”, saka paši studenti- organizētāji.

Studenti saņēma simpātiju balvas no vairākiem atbalstītājiem, divas studentes- Elīza Ceske un Vita Radziņa saņēma balvu no Baltijas Modes Federācijas sadarbojoties ar Latvijas Mākslas akadēmiju- braucienu uz konkursu „Admiralteiskaya Igla” Pēterburgā un Ieva Janelsiņa- modes menedžmenta vasaras kursus Marangoni institūtā Milānā. Ievai balvu pasniedza pārstāvis no Marangoni institūta Damiano Antonazzo, kurš bija patīkami pārsteigts par studentu izaugsmi salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem.

Aicinām visus no 15.līdz 21. jūnijam mūsu kolekcijas tuvāk apskatīt un iegādāties tirdzniecības centrā Domina, kur studenti būs izveidojuši savu showroom.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV