Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Jaunas vēsmas virtuvē

www.accenta.lv, 15.06.2009. 12:41

Lai gan interjera dizaina speciālisti katru gadu, pat katru sezonu izstrādā jaunus virzienus,jaunas vēsmas un tendences telpu iekārtošanā, retais var atļauties tos ieviest savā mājoklī.
Jaunas vēsmas virtuvē

Jo mēbeles un citus interjera priekšmetus jaunemaina tik bieži kā apģērbu. Tomēr, ja gribas atsvaidzināt mājokļa iekārtojumu, lūkojam, kas aktuāls ir šajā jomā.

Horizontālā vai vertikālā plaknē?

Mūsdienīgas virtuves iekārtojumu būtībā veido vairākas moduļu grupas - ar durvīm piesegti vertikāli piekaramie skapji, stikloti vertikāli piekaramie skapji, stūra skapji, atvērti plaukti un vēl citi moduļi. Accenta dizaineri uzsver, ka dažādi kombinējot vienus un tos pašus moduļus, var iegūt vairākas virtuves iekārtojuma versijas.

Šodien šīs vitāli svarīgās mājokļa telpas dizainā aktuāla ir metāla aukstā estētika. Alumīnijs un nerūsējošais tērauds apvienojumā ar stiklu, dabīgo koku un daudz dažāda izmēra atvērtajiem plauktiem telpas interjeru padara vieglu un gaisīgu. Accenta dizaineri uzsver, ka šīs izjūtas raisa arī patlaban populārais virtuves plauktu dizaina risinājums - tie vairs nav šauri un pieplakuši sienai, bet ir izvirzīti uz priekšu gluži kā paplātes. Tas atvieglo saimniekošanu, jo trauki, garšvielas un citas lietas, kas vajadzīgas, gatavojot ēdienu, ir pārskatāmas un ērti paņemamas.

Domājot par jaunām vēsmām virtuves interjerā, dizaineri ieviesuši nelielas korekcijas skapju izkārtojumā. No šīs mēbeles nav atteikušies, bet mainījuši skapju izvietojuma ritmu. Ir nevis monolīta virtuves iekārta ar vienāda izmēra skapīšu rindu, bet gan ar durvīm piesegti mijas ar atvērtiem un stiklotiem. Turklāt, izgaismojot augšējos stiklotos plauktus, tajā novietoti priekšmeti kļūst par savdabīgiem mākslas objektiem.

Vēl viena novitāte virtuves interjerā ir atteikšanās no mēbeļu izvietošanas vertikālā plaknē. Šādā gadījumā pie sienām netiek piestiprināti skapji un skapīši, arī plaukti ne. Atbrīvojusies plakne rada iespaidu, ka telpa kļuvusi plašāka. Savukārt sienas rotājot ar dekoratīviem elementiem, virtuve no utilitāras telpas pārvēršas par mājīgu dzīves vidi.

Materiāls izmantots no nra.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV