Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Blenderis un kafijas automāts

www.accenta.lv, 26.06.2009. 11:43

Jau 1921. gadā inženieris dr. Olivers Džonsons Šēnfīlds no Anglijas izgatavoja pirmo elektrisko blenderi, taču gadu vēlāk Stevens Electric kompānijas īpašnieks Stefans Dž. Poplavskis patentēja dzērienu maisītāju, kas viņam noderēja, radot piena kokteiļus, tikai vēlāk aizdomājoties, ka blenderis var būt noderīgs arī citu produktu sasmalcināšanā.
Blenderis un kafijas automāts

Kafijas automāts

Šīs ierīces pirmsākumu ideja pieder Francijai, kurā ap 1800. gadu tika ieviesta metode pagatavot kafiju, laižot cauri sasmalcinātām pupiņām karstu ūdeni. Šis princips tiek izmantots visos mūsdienu kafijas automātos. Ierīces, kurās tika izmantots vakuums, tika ieviestas ap 1840. gadu, taču bija nepieciešams vēl pusotrs gadsimts, lai kafijas automāts spētu apmierināt ikviena šā dzēriena cienītāja vēlmes, turklāt neaizņemt pusi virtuves. Tiesa, lai iegūtu šādu brīnumainu mašīnu, nākas šķirties no summām, kas bieži vien rakstāmas pat ar četrciparu skaitli.

Materiāls izmantots no nra.lv

www.accenta.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV