Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Praktiski padomi, kā izvēlēties atbilstošākās mēbeles dārzam

Kristīne Gruznova, 30.06.2009. 15:55

Ilgi gaidītā vasara jau klāt! Laiks doties pie dabas vai sarīkot jaukus dārza svētkus, kuros neiztikt bez pašmājās gatavotiem gardumiem un omulīgām sarunām pie ērtām un praktiskām dārza mēbelēm.
Praktiski padomi, kā izvēlēties atbilstošākās mēbeles dārzam

Izrādās - dārza mēbeļu izvēles process ir ļoti atbildīgs un ne tik vienkāršs, kā sākumā varētu šķist. Raivis Atvars, veikala Home 4 You mēbeļu eksperts ir novērojis, ka sievietes labprātāk izvēlas un pievērš lielāku uzmanību dārza mēbelēm, kas ir viegli transportējamas, lai sezonas laikā varētu viegli pārvietot sev tīkamā vietā. Sievietes biežāk izvēlas dārza mēbeles no alumīnija sakausējuma un dedzinātas stikla virsmas, kas ir viegli kopjamas. Savukārt vīrieši lielu uzmanību pievērš mēbeļu funkcionalitātei un interesējas par nojumēm dārza mēbelēm, to stiprinājumiem un komplektāciju.

Par dārza mēbeļu izvēli konsultē veikala Home 4 You mēbeļu eksperts Raivis Atvars (Mēbeļu un interjera centrā Spice):

Izvēloties dārza mēbeles uzmanība jāpievērš mēbeļu kvalitātei, kā arī tam, ar kāda metāla stiprinājumiem tās ir savienotas. Ietiecams pārdomāt, cik izturīgas tās varētu būt brāzmainos apstākļos. Dabīgā materiāla izstrādājumus, tas ir, koka mēbeles, ir jāapstrādā ar tā speciāli piemērotiem kopšanas līdzekļiem, kas padarītu šis mēbeles ilggadīgas un noturīgas.

Vispiemērotākās dārza mēbeles ir ar plastikāta pinumu, nerūsējošā tērauda vai alumīnija struktūru. Par šīm dārza mēbelēm nav jāizrāda lielas rūpes, jo materiāli ir ūdens un mitruma izturīgi, tādēļ dārza mēbeles var atrasties zem klajas debess visu vasaras sezonu.

Ieteiktu izvēlēties mēbeles arī no dabīgajiem materiāliem, kas lieliski papildinātu dārza ainavu, un padarītu dārza kopainu dabiskāku. Tīkoks, meranti koks, eikalipta koks, melnkoks – izstrādājumi no šiem kokiem ir izturīgi un mitrā laikā nebojājas, jo koksnes sastāvā ir eļļainas vielas, kas neuzsūc mitrumu. Protams, arī koks ir jāapstrādā vismaz divas reizes gadā, lai tas nezaudētu savu izturību arī nākošajā gadā.

Vasara pie mums ilgst tikai trīs mēnešus, tādēļ pircēji labprāt izvēlas mēbeles, kas ir kvalitatīvas, un, kuras kalpotu vairākas vasaras sezonas. Piemājas dārzos un privātmājās cilvēki bieži vien izvēlas gaiša pinuma mēbeles no plastikāta vai rotanga pinuma. Savukārt vietās ārpus Rīgas cilvēki izvēlas dārza mēbeles no dabīga koka materiāliem, jo tas lieliski iekļaujas un papildina kopējo ainavu dārzā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV