Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Ledusskapja izvēle ( 1. daļa)

www.accenta.lv, 03.07.2009. 12:43

Pērkot kādu sadzīves preci, ir dažādi izvēles kritēriji - cena, tilpums, lielums, krāsa, funkciju daudzveidība un citi. Accenta speciālisti informēs, ko šobrīd ražotāji piedāvā sadzīves tehnikas veikalos.
Ledusskapja izvēle ( 1. daļa)

Mūsdienu ledusskapji ne vien dzesē un saldē, bet arī veic dažādas gudras funkcijas. Katra firma cenšas pārsteigt pircējus ar kādiem jaunumiem, par kuriem arī pieprasa attiecīgu naudas summu. Ja gribi iegādāties tiešām labu mantu, atver maciņu un maksā. Un tāpēc, piemēram, «Whirlpool» saviem ledusskapjiem piešķir 2 gadu garantiju, kā arī papildus 7 gadu garantiju kompresoriem un siltumapmaiņas sistēmai. Abu veidu garantijas stājas spēkā no pirkuma brīža.

Ledusskapju standarta platums no 55 līdz 60 cm, dziļums 60 cm, augstums var būt ļoti dažāds.

Novietojot ledusskapi telpā, tam jāatstāj brīva vieta, jo svarīga ir gaisa piekļuve.

Izvēloties iebūvējamu variantu, kurš virtuves interjerā kļūs nemanāms, jārēķinās ar papildu izdevumiem Ls 100 - 150 apmērā.

Ls 100 - 200

Ledusskapja pamatfunkcija ir dzesēt pārtikas produktus. Accenta speciālisti informē, ka neliela tilpuma ražojumiem, kuriem arī cena ir viszemākā, papildu funkcijas velti meklēt. Tiem iespējamas vienīgi dažas dizaina izmaiņas, piemēram, speciāls plaukts pudelēm.

Durvju vēršanās puses var mainīt visiem modeļiem, un to katrs pats var izdarīt mājās bez speciālistu palīdzības.

Izvēloties mazlitrāžas ledusskapi, iespējams pielāgot sev tīkamāko plauktu materiālu - metāla režģus vai stikla plauktus. Pēdējie ir praktiskāki: ja apgāžas kāds trauks ar šķidrumu, necieš zem tā novietotie produkti. Stikla plaukts ar plastmasas maliņu arī neļauj šķidrumam notecēt uz zemākiem plauktiem.

Par šo naudu varēsiet izvēlēties saldētavas novietojumu - ledusskapja augšdaļā, apakšdaļā vai kopējā ledusskapja tilpnē aiz atsevišķām durtiņām. Visērtākais un atzītākais saldētavas novietojums ir apakšdaļā, jo produktus no saldētavas neizņem tik bieži kā no ledusskapja. Ledusskapjiem, kuru cena ir Ls 100 - 200, tilpums būs aptuveni 160 - 220 litru.

Ls 200 - 300

Šajā cenas amplitūdā var atrast ledusskapi ar vairākām papildu funkcijām, arī tilpums ir ievērojami lielāks - līdz 380 litriem.

Optimālā temperatūra ledusskapī ir 0... +5 °C. Lietotāju ērtībai šiem ražojumiem ir ierīkots gaismas indikators, kurš signalizē par atkāpi no normas. Temperatūra var paaugstināties, ja ledusskapī ievieto vairāk pārtikas, kura vēl nav paspējusi atdzist līdz +5 °C, vai arī vasarā visa telpa ir stipri sasilusi.

Ir radīta bezsarmas sistēma, kas, nodrošinot optimālu ventilāciju, samazina mitruma daudzumu ledusskapja iekšienē un novērš ledus un sarmas veidošanos. Līdz ar to nav nepieciešama regulāra ledusskapja atsaldēšana. Šīs sistēmas sliktā puse ir tā, ka pārtikas produkti ātri apžūst, tādēļ ieteicams tos ietīt pārtikas plēvē vai ievietot noslēdzamos traukos.

Accenta speciālisti informē, ledusskapjos izmanto arī tehnoloģiju, ar kuru aukstais gaiss tiek novirzīts tieši uz durvīm, kas nodrošina durvju plauktos esošo produktu ātrāku atdzesēšanu.

Cenā līdz 300 latiem var atrast pat A Plus ledusskapjus. A Plus ir visekonomiskākā energopatēriņa klase, un tas nozīmē, ka šāds ledusskapis patērē par 20% mazāk enerģijas nekā A klases standarta iekārtas.
 
Turpinājums sekos

Materiāls izmantots no "Latvijas avizes"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV