Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Ledusskapja izvēle ( 2. daļa)

www.accenta.lv, 06.07.2009. 08:17

Ls 300 - 400 Jo dārgāks ledusskapis, jo vairāk gudrības no tā varam prasīt.
Ledusskapja izvēle ( 2. daļa)

Sestais prāts ir inteliģenta tehnoloģija, ar kuras palīdzību ledusskapis pats izvēlas piemērotākos un labākos apstākļus pārtikas glabāšanai. Īpaši sensori reaģē uz visām situācijām, kad nepieciešama intensīva dzesēšana, piemēram, ledusskapī ir ievietoti svaigi pirkumi, ilgāku laiku bijušas atvērtas durvis vai radusies cita situācija. Sensori šo informāciju noraida uz centrālo vadības bloku, kurš nekavējoties atbilstoši pielāgo dzesēšanas sistēmas darbību, un vajadzīgā temperatūra ledusskapī atjaunojas ļoti ātri. Pat īslaicīga strāvas zuduma reizēs inteliģentā vadības sistēma ātri nodrošina pareizo režīmu.

Atvaļinājuma režīms ļauj samazināt enerģijas izlietojumu, vienlaikus novēršot neērtības, kuras rodas, ja ledusskapi nākas izslēgt. Accenta dizaineri iesaka izvēlēties šo ekonomisko režīmu, ja ilgāku laiku neesat mājās, - ledusskapī tiks uzturēta vienmērīga +12 °C temperatūra. Tas novērsīs nepatīkamās smakas, kas raksturīgas, ja ledusskapis ilgāku laiku stāv izslēgts.

Ballītes režīms ļauj droši atvēsināt dzērienus. Ievietojot dzesēšanas kamerā, piemēram, šampanieša pudeli, pēc 30 minūtēm to droši var celt galdā, neraizējoties par sasalšanu un saplīšanu. Speciāls skaņas signāls dod ziņu, kad dzēriens ir atdzesēts un gatavs pasniegšanai.

Augļu un dārzeņu tilpne šiem ledusskapjiem var būt aprīkota ar pārbīdāmu starpsienu, kas ļauj nodrošināt labākus uzglabāšanas apstākļus mazākiem un mīkstākiem produktiem, piemēram, svaigām zemenēm. Accenta dizaineri uzsver, ka šo tilpni var lietot atbilstoši vajadzībām.

Amerikāņu tipa Side by Side (sāns pie sāna) ledusskapji ir aprīkoti pat ar ūdens un ledus tilpnēm, no kurām vienmēr var piepildīt glāzi ar svaigu un vēsu ūdeni vai ledus dzērieniem. Par ūdens kvalitāti un garšu rūpējas ledusskapī ievietotais ilgmūžīgais filtrs. Šie ledusskapji gan maksā stipri dārgi - ap Ls 1000.

Lietotie

Iegādājoties lietotu ledusskapi, grūti noteikt, cik ilgi tas bijis darbināts. Pēc ledusskapja sērijas gan katalogā var uzzināt tā ražošanas gadu un aptuveno vecumu. Ieteicams izvēlēties pazīstamus zīmolus - tādus kā «Electrolux», «Bosch», «Whirlpool» vai citus. Sliktas atsauksmes ir dzirdētas par Turcijā ražotajiem «Beko» un «Haier» ledusskapjiem

Lietotajiem ledusskapjiem garantijas laiks ir viens gads, bet tas nenozīmē, ka to mūžs būs īss. Tie var strādāt vēl 10 un vairāk gadu, ja vien īpašnieks nevēlēsies iegādāties jaunāku un modernāku.

Accenta dizaineri uzsver, ka lietoto ledusskapju cenas ir ļoti dažādas. Piemēram, par Ls 130 var nopirkt pat pietiekami lielu (240 l tilpuma), kas nodrošina četru cilvēku ģimeni ar svaigiem produktiem. Mazs ledusskapis bez saldētavas maksā tikai dažus desmitus latu.

Accenta dizainei informē ka cenu nosaka arī vizuālais izskats. Samērā jauns modelis, bet ar sīkiem skrāpējumiem, kas radušies transportējot, var maksāt ap Ls 150 vai nedaudz vairāk. Zviedrijā uzsācis darbu lietotās sadzīves tehnikas pārstrādes uzņēmums. Tas varētu nozīmēt, ka lietoto ledusskapju piedāvājums kļūs mazāks. Plānots, ka uz turieni sūtīsim arī nokalpojušo tehniku no Latvijas.

Materiāls izmantots no "Latvijas avizes"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV