Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Skapju konstrukcijas visām gaumēm

www.accenta.lv, 17.07.2009. 08:06

Accenta dizaineri informē, ka durvju apdarei var izmantot visdažādākos materiālus: stiklu, koku, plastmasu, finierējumu, spoguli vai citu. Skapi var nomaskēt, nokrāsojot tādā pašā krāsā kā sienu. Ja skapi negatavojaties izcelt, bet vairāk domājat par tā paslēpšanu, tad durvīm vajadzētu izvēlieties vienkāršas, gludas plaknes, piemēram, MDF materiālu.
Skapju konstrukcijas visām gaumēm

Stikla vai spoguļa durvis interjeram dod savdabīgu akcentu, tomēr tās nevajadzētu izvēlēties mājokļos, kuros dzīvo mazi bērni. Kaut arī šie materiāli durvīm tiek piedāvāti atbilstošā kvalitātē, no muļķīgas nejaušības neviens nav pasargāts. Turklāt spoguļa un stikla durvis daudz biežāk jātīra - uz tām paliek visi pirkstu nospiedumi.
Aiz durvīm paslēptā garderobe
Accenta dizaineri informē, ka plašākos mājokļos aiz atbīdāmām durvīm iespējams paslēpt veselu ģērbtuvi. Tā ir atsevišķa telpa ar dažādiem nodalījumiem un plauktu sistēmām. Mantu glabāšanai paredzēti plaukti, grozi, kastes, nodalījumi, atvilktnes, pakaramie un turētāji. Šajā telpā var novietot gludināmo dēli, lai ar drēbēm nebūtu jāpārvietojas cauri visai dzīvojamai zonai. Turklāt garderobes telpu ērtības labad var aprīkot ar automātisko gaismas ieslēgšanās sistēmu, kas darbojas, atveroties un aizveroties durvīm.
Vienkāršu skapi mājas saimnieks var izbūvēt pats, nopērkot bīdāmās sistēmas un nepieciešamos materiālus. Ja tādu darba iemaņu nav, labāk šo pienākumu uzticēt profesionāļiem. Iebūvējamos skapjus var pasūtīt mēbeļu salonos, to izgatavošanu var arī uzticēt amatniekiem. Tikai jāpieprasa atbilstošas garantijas, kas apliecina mēbeles kalpošanas kvalitāti.
Accenta dizaineri uzsver lai skapis patiešām labi un ilgi kalpotu, noteikti pievērsiet uzmanību kvalitatīviem mehānismiem slīdošajām vai veramajām durvīm.
Spēles ar dizainu
Kā jau iepriekš minējām, iebūvējamo skapju durvis var kalpot arī kā telpas dizaina elements. Gaišā un mājīgā guļamistabā jauku akcentu radīs stikla vai spoguļa durvis. Koridoram vairāk piemērota būs koknes imitācija, virtuvei plastikāts.
Accenta dizaineri iesaka, ka vislielākās iespējas izpausties ir bērnu un jauniešu istabās. Telpu iemītnieki var likt lietā savas prasmes un skapja durvis apgleznot. Uz tām var uzlīmēt tapetes vai mīļāko popzvaigžņu plakātus.
Jāpiebilst, ka lielos skapjos noderēs arī iekšējais apgaismojums, ko var iebūvēt telpā vai virs durvīm.
Sienas skapjos var ierīkot plauktus, bet sīkāku priekšmetu glabāšanai labi noderēs speciālas kārbas vai grozu sistēmas.

Materiāls izmantots no multiprese.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV