Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Kājas vai cokols virtuves iekārtai?

www.accenta.lv, 06.08.2009. 12:42

Tāds ir jautājums.
Kājas vai cokols virtuves iekārtai?

Accenta dizaineri informē, ka pirmām kārtām, tas ir gaumes un izvēlētās iekārtas dizaina un stila jautājums. Virtuves iekārta uz kājiņām to padara ne tik smagnēju - vieglāku un smalkāku. Ja attālums starp grīdu un skapi ir 150 mm, tas ir neērts, lai varētu uzkopt telpu zem skapjiem. Ja virtuve ir kopā ar viesistabu, risks, ka nebūsiet pamanījuši zem virtuves iekārtas paripojušās lietas, ir lielāks. Toties, ja virtuves iekārta ir ar cokolu, zem tās nekrāsies putekļi un netīrumi, taču tam ir tendence ātrāk zaudēt savu labo izskatu.
Standarti nosaka dažādus iespējamos augstumus gan kājiņām un cokolam, gan apakšējo skapju augstumam. Accenta dizaineri informē, ka parasti standarta darba virsmas augstums ir 720, 670 vai 570 mm, biezums ir 40 mm, attālums starp apakšējo un augšējo darba virsmu 490 mm un augšējo skapju augstums 720 mm. Aplūkosim dažādas situācijas un iespējamos riskus, izvēloties tā vai cita augstuma darba plakni, kājiņas u.c.
Dekoratīvās kājiņas
Dekoratīvās kājiņas 150 mm augstas, netiek noslēptas aiz cokola. Šāda risinājuma mēbeles optiski šķiet «vieglākas, gaisīgākas». Par šo augstumu jau runājām, ka tas ir neparocīgs grīdas tīrīšanai. Lieliski iederas minimālisma stila virtuvē.
Dekoratīvās kājiņas 300 mm augstas. Ar to palīdzību var veidot interesantas dažādu līmeņu mēbeļu konstrukcijas - izmantot dažādu augstumu kājiņas mēbeļu grupām un skapjiem. Izmanto gan dekoratīvās kājas, gan skapīšus ar cokolu.

Materiāls izmantots no žurnāla „Laimīgā māja"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV