Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Virtuves kombaini

www.accenta.lv, 13.08.2009. 06:23

Ražotāji ar katru dienu cenšas mūsu dzīvi atvieglot, dažādot un pilnveidot. Tas attiecas ne tikai uz automašīnām un mobilajiem telefoniem, bet arī tehniku, kas daļēji mūs uztur pie dzīvības, - virtuves kombainiem un blenderiem.
Virtuves kombaini

Visu gaumēm
Iepazīstoties tuvāk ar piedāvāto virtuves mazo tehniku, atliek vien secināt, ka, pretēji agrākajiem pieņēmumiem - būt par mājsaimnieci ir nogurdinoši un neinteresanti -, mūsdienās dzīvošana mājās kļūst arvien aizraujošāka. Nav vairs jāapbruņojas ar neskaitāmām ierīcēm - mikseriem, rīvēm, smalcinātājiem, bļodām, jo pietiek ar vienu kompaktu virtuves kombainu.
Cik dažādi ir maltīšu gatavotāji, tik dažādi ir virtuves kombaini, kurus papildina blenderi un smalcinātāji. Pirmām kārtām - tā ir krāsa. Accenta dizaineri uzsver, ka mūsdienās, veidojot dzīvokļa vai mājas interjeru, tam lieliski var pieskaņot jebkuru tehniku. Jo īpaši tas attiecas uz virtuvi, kurai dažādas tehniskās ierīces var piemeklēt visās varavīksnes krāsās. 
Protams, katrs ražotājs ir parūpējies arī par oriģinālu un ērtu dizainu. Augstākas kvalitātes virtuves kombainiem un blenderiem ir arī speciāli piesūcekņi pie pamatnes, lai darbojoties tie mazpamazām neaizlēkātu līdz galda vai letes malai un nenokristu. 
Nebeidzamas iespējas
Virtuves mazās tehnikas cenu galvenokārt nosaka ražotāja vārds, materiāls, no kā tā gatavota, un sastāvdaļas, kas nodrošina vairāk vai mazāk funkciju. Vienkāršākajiem virtuves kombainiem ir putojamā bļoda, mīklas āķis, slotiņa putošanai un maisīšanai vai arī putojamais, četru veidu griezēji, blendera krūze, sulas spiedējs citrusaugļiem un lāpstiņa.
Nedaudz sarežģītākam kombainam komplektā būs putojamā bļoda, mīklas āķis ar mīklas noņēmēju, slotiņa putošanai un maisīšanai, piederumu paliktnis, smalcinātājs ar nomaināmu griezējripu, nomaināmām rīvēm, plastmasas miksera trauks un gaļas maļamā mašīna. Miksera uzgaļi ir praktiski maisīšanai, miksēšanai, smalcināšanai, malšanai, arī ledus gabaliņu sasmalcināšanai. Gaļas mašīna ar papildu piederumiem noder riekstu malšanai, cepumu formām vai ogu spiešanai sulām.
Accenta dizaineri informē, ka virtuves kombaini atkarībā no to piederumiem labi noder gurķu, sakņu, sīpolu, burkānu, cietā siera, šokolādes un citu produktu rīvēšanai, mīcīšanai, biezeņu gatavošanai, krējuma, olas baltuma, majonēzes un mērču putošanai.
Elementārāka tehnika
Vienkāršāka tehnika ir blenderi, kurus mēdz saukt arī par mikseriem. Taču arī šo tehniku var iedalīt divās grupās. Vieni ir ar pamatnēm, uz kurām uzliek plastmasas vai stikla krūzi; otri ir vienkārši, rokās turami, bez pamatnes un ar vai bez nelielas plastmasas glāzes.
Blenderi ar pamatnēm piemēroti dažādu produktu maisīšanai, putošanai un smalcināšanai. Tie ir ērti lietojami, jo, tāpat kā virtuves kombainiem, tiem ir piesūcekņi, kas neļauj ierīcei noslīdēt no virsmas, krūzei ir vāks un - galu galā - nav jātur rokās.
Nedaudz mazāk funkciju var veikt rokas blenderi. Tie ir arī neērtāki lietošanai, taču, ja virtuve nav mīļākā darbošanās vieta mājās, noteikti pietiks arī ar šādu ierīci. Vienkāršākie blenderi paredzēti dažādu vielu un produktu maisīšanai, putošanai un arī smalcināšanai.

Materiāls izmantots no „Neatkarīgās"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV