Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Kā kopt un tīrīt virtuves sadzīves tehniku? (1. daļa)

www.accenta.lv, 27.08.2009. 10:07

Dažādu virtuves ierīču kopšana reizēm saimniecei sagādā problēmas. Lūk, Accenta speciālisti iesaka pārbaudītus padomus, kas ikdienā var noderēt!
Kā kopt un tīrīt virtuves sadzīves tehniku? (1. daļa)

Ledusskapis
- Ledusskapja ārpusi un iekšpusi, arī visas izņemamās detaļas vislabāk nomazgāt ar vienkāršu trauku mazgājamo līdzekli vai siltu sodas šķīdumu.
- Ja ledusskapis smako, pārmazgājiet iekšpusi ar ūdeni, kam pievienots etiķis vai citronu sula 
- Saldētavu pirms tīrīšanas atkausējiet. Nedrīkst ledu kasīt ar nazi vai kādu citu asu priekšmetu. Labāk ļaujiet saldētavai atkust istabas temperatūrā. Ja patiešām steidzaties, ielieciet tajā trauku ar karstu ūdeni vai izmantojiet matu fēnu, tikai nevajag pūst karsto gaisu uz plastmasas detaļām.
- Ik pa laikam notīriet arī ledusskapja aizmuguri. To var darīt ar putekļusūcēju vai suku.
- Pēc tīrīšanas ledusskapis jāizvēdina - durvis kādu laiku atstāj atvērtas.
- Izslaukiet saldējamo kameru, vislabāk ar frotē dvieli, ieslēdziet un ļaujiet, lai tā nedaudz iesalst, pēc 20-30 minūtēm ievietojiet produktus.
- Accenta dizainei iesaka, saldētavas apakšā vēlams ielikt polietilēna plēvi vai arī produktus ievietot sausā iepakojumā, lai tie nepiesaltu, citādi var sabojāt iztvaikotāju.
- Ilgstoši atslēdzot ledusskapi, tā durvis nevajag aizvērt. Ja aizveriet stingri, tad atstājiet tajā bļodu ar kokoglēm, lai uzsūktu visas smakas.
Gāzes plīts
- Plīts emaljētās daļas tīra līdzīgi kā elektriskajām plītīm. Degļa vāciņus un korpusa režģus tīra ne retāk kā reizi mēnesī ar siltu mazgājamā līdzekļa šķīdumu. Ja režģi ir stipri netīri un apsviluši, tīriet ar speciālu metālam domātu pastu vai tērauda beržamo vai nokasiet ar neasu nazi.
- Accenta dizainei iesaka, īpaši netīru virsmu tīrīšanai izmantojiet kādu no tīrīšanas līdzekļiem.
Kafijas automāts
- Laiku pa laikam to atkaļķojiet. It īpaši, ja palielinājies kafijas uzvārīšanas ilgums. Atkaļķošanai var izmantot speciālu līdzekli vai etiķi. Kafijas automāta ūdens tvertnē ielej parasto galda etiķi (9%) un ieslēdz, ļauj, lai iztek tāpat kā ūdens. Pēc tam vēl trīs reizes izlaiž tīru ūdeni, lai pazustu etiķa smaka un garša.
Tosteris
- Izkratiet drupatas! Vai nu tās sakrājas īpaši izvelkamā paplātē, vai arī var iztīrīt, apgriežot tosteri otrādi. Ar mitru drānu tīra korpusu, pēc tam noslauka ar dvieli.

Materiāls publicēts sadarbībā ar „Latvijas Avīze"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV