Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Aukstums labākai ikdienai

www.accenta.lv, 02.09.2009. 10:18

Kam pievērst uzmanību pērkot ledusskapi? Kad gatavojaties iegādāties ledusskapi, pirmām kārtām jānoskaidro to funkcionālās iespējas, jāpainteresējas par aprīkojumu un jāsaprot, kādas ērtības tas sniedz ledusskapja izmantotājam. Šī informācija palīdzēs vieglāk orientēties piedāvājumā, un izvēlēties tieši to ledusskapi, kurš atbilst jūsu vēlmēm un prasībām, un kapos ilgus gadus. 
Aukstums labākai ikdienai

Kas skapītim "vēderā"? 
Saldējamās kameras plaukti var būt darināti no plastikāta, metāla vai stikla. Jāteic, ka rūdītā stikla plauktiņi ir ļoti izturīgi, ar ideāli gludu virsmu, un tos ir viegli mazgāt. Ledusskapī ar stikla plauktiņiem viss ir labi pārredzams, turklāt tie izskatās eleganti, un vairumā gadījumu spēj izturēt līdz 25 kilogramu lielu slodzi.
Plauktiem ir fiksatori, kas tos notur savā vietā. Līdz ar to, ņemot kaut ko no viena plaukta, nav iespējams nejauši izkustināt vai izvilkt kādu citu.Accenta dizaineri uzsver, ka daudziem modeļiem plauktus ir iespējams izvietot kādā līmenī vien gribas, un tas ļauj iegūt ērtāko un optimālāko variantu.
Apgaismojums tiek nodrošināts ar vienu vai divām parastajām spuldzītēm vai ar halogēna lampiņu. Gaismai ledusskapī jābūt pietiekami spilgtai. Vēlams, lai tā atrastos kaut kur priekšpusē, tad ledusskapja telpa tiek izgaismota līdz pašam dziļumam. 
Papildus detaļas 
Daudzos ledusskapju modeļos atrodas speciālā pudeļu novietne, kurā tās ērti ieguļas, un dod telpas ekonomiju. Bez tā, ledusskapja durvīm vajadzētu būt aprīkotām arī ar dažādām papildus detaļām - plauktiņiem, turētājiem, kronšteiniem, olu ieliekamo u.tml. Atsevišķu ledusskapju modeļu durvis var būt aprīkotas vēl ar kādām papildus detaļām. Tajās var atrasties, piemēram, mājas bārs - durvīs atsevišķi izveidots lodziņš, kas atveras, un caur kuru no ledusskapja var paņemt dzērienus.
Ledusskapī var atrasties arī speciāls rezervuārs šķidrumiem (ūdenim, sulai u.c.). Ir arī modeļi, kam ir attīrītā ūdens pieslēgums no kopējās sistēmas, un ledusskapja durvju ārpusē ir padziļinājums ar dozatoru, caur kuru šķidrumu var iepildīt glāzē.
Ledusskapjos atrodami arī ledus ģeneratori - ierīces, kas ļauj sasaldēt ledu (vienā gabalā vai kubiciņos). Ir modeļi, kas ledus iegūšanai jāpieslēdz pie ūdens apgādes sistēmas. 
Saldējamā kamera 
Saldējamās kameras arī ir aprīkotas ar plauktiem un kastītēm. Pēdējās var būt slēgtas vai restotas.
Accenta dizaineri uzsver, ka otru variantu mēdz uzskatīt par labāku, jo caur restēm labāk cirkulē gaiss. Taču sīki produkti var tām izkrist cauri, un tad ledusskapī radīsies nekārtība. Labi, ja saldējamā kamerā atrodas arī viena augsta kastīte, kurā var ievietot "nestandarta" izstrādājumus, piemēram, saldējuma torti.
Accenta dizaineri informē, ka dažās saldējamās kamerās ir pat speciālas kalendāru ierīces, kurās iespējams uzstādīt, kas kur atrodas, un kāds ir šo produktu uzglabāšanas laiks.
Būtu vēlams, lai kamerā atrodas arī kāda paplāte, uz kuras var novietot, piemēram, trauciņus ledus sasaldēšanai.

Materiāls izmantots no multiprese.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV