Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Stikla mēbeļu šarms

www.accenta.lv, 09.09.2009. 16:20

Accenta dizaineri informē, ka stikls ir dabisks, ekoloģisks materiāls, kas neaizšķērso ceļu gaismai. No tā darinātas mēbeles izskatās mūsdienīgi un eleganti. Ar stikla mēbelēm iekārtota telpa ar savu gaisīgumu atgādina kaut ko no pasaku valstības...
Stikla mēbeļu šarms

Stiklu bieži izmanto telpu apdarē - gan sabiedriskās būvēs, gan mājokļos. No tā darina sienas, griestus, žurnālgaldiņus, bāra letes, galdvirsmas, telpu durvis, iekšējās starpsienas, kupejskapju un mēbeļu durvis, skapīšus un pat krēslus. Visas šīs lietas kļuvušas par telpu dizaina neatņemamu sastāvdaļu. 
Formas un kombinācijas
Accenta dizaineri atgādina, iepriekš stikls kalpoja tikai kā palīgmateriāls, bet tagad, pateicoties tehnoloģijām, priekšmetus visā pilnībā iespējams izgatavot no stikla. Pat visvienkāršāko formu stikla izstrādājumi iegūst jēgu un skaistumu. Stiklam piemīt tā lieliskā īpašība paplašināt telpu.
Stiklu iespējams kombinēt ar citiem materiāliem. Piemēram, caurspīdīgas galdvirsmas lieliski saderas ar metālkalumu vai pītām pamatnēm, vai smalkos kokgriezumos veidotām kājiņām. Atsevišķās kolekcijās stiklu mēdz kombinēt arī ar ādu. Lielu popularitāti ieguvušas mēbeles, kurās stikls kombinēts ar pulētu alumīniju, apzeltītu bronzu, no metāla izlietām ziloņu, lauvu vai brīnumainu putnu figūriņām. 
Trauslums un izturība
Mēbeļu konstrukciju veidošanā tiek izmantotas stikla plāksnes, kuru biezums nav mazāks par 8 mm. Bieži mēdz būt tā - jo biezāks ir stikls, jo dārgāks un vērtīgāks izstrādājums.
Accenta dizaineri uzsver, kaut arī stikls pieskaitāms pie trauslajiem materiāliem, tomēr tas ir samērā triecienizturīgs. Ja loksne ir 15 mm bieza, tad viens kvadrātmetrs šī izstrādājuma spēj izturēt 100 kg slodzi.
Materiāla un tehnoloģijas izvēle atkarīga no mēbeles funkcionālās un estētiskās slodzes. Mēbeļu stikls parasti ir pakļauts papildus apstrādei (rūdīšanai, apstrādei pēc tripleksa tehnoloģijas u.tml.) Paša materiāla un tā maliņu apstrāde ļauj no stikla izgatavot praktiski jebkuru interjera priekšmetu.

Materiāls izmantots no multiprese.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV