Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Ēdamgaldi un krēsli virtuvē

www.accenta.lv, 11.09.2009. 12:28

Accenta dizaineri novērojuši, ka agrāk tie nebija īpaši populāri, bet tagad arvien vairāk cilvēki izvēlas sēdēt pie kārtīga ēdamgalda.
Ēdamgaldi un krēsli virtuvē

Esam sapratuši, ka ģimenes lokā ieturētas vakariņas ir pats svarīgākais mirklis.
Galda formas jomā radikālas izmaiņas nav novērotas jau gadsimtiem ilgi. Tāpēc dizaineri strādā pie tā, lai galdi būtu ērti un dažādi transformējami, lai ar vieglu kustību nelielu galdu varētu transformēt lielā. Daudzas firmas, kas specializējas šajā virzienā, piedāvā transformējamus galdus, kuriem apakšā ir pat paslēpts gludināmais dēlis. Tāpat ir galdi ar stikla virsmām, zem kurām pabīdīta papildus, nepieciešamības gadījumā izvelkama plakne.
Krēsli
Arī krēslu piedāvājums ir ļoti plašs, sākot no klasikas līdz modernismam, ir arī dažādu stilu sajaukumi. Pašlaik ļoti aktuāli ir plastmasas krēsli. Viegli, ērti kopjami, lietošanā lieliski - viegli uzglabājami saliekot vienu uz otra virsū.
Accenta dizaineri informē, ka virtuvē šobrīd moderns būs līmēta koka krēsls. Brīnišķīgi kopjami, izturīgi, patiesībā mūžīgi. Ar ļoti dažādu sēdekļu materiālu - ādas, pīts, audekls, koks. Liekto un līmēto konstrukciju tehnoloģiju pirmoreiz izmantoja, ražojot mēbeles sabiedriskām vietām: krogiem, kafejnīcām, kur bija nepieciešama īpaša izturība. Vēlāk šo saplākšņu tehnoloģiju aizguva arī citi un sāka piedāvāt citās tirgus nišās. Tas ir cieši saistīts ar cilvēku jauno dzīves veidu un mājokļa iekārtojumu atkarībā no vecuma. Jo būtu dīvaini, ja pensionāri mājās sēdētu pie bāra letes.

Materiāls izmantots no multiprese.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV