Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sauļošanās veicina aizsardzību pret vēzi

Ieva Barone, 21.09.2009. 16:44

Regulāra, mērena sauļošanās saulē veicina aizsardzību pret krūts, prostatas un taisnās zarnas vēzi (resnās zarnas un taisnās zarnas vēzi), kā arī pret  Hodžkina limfomu (viena no divām limfmezglu vēža formām).
Sauļošanās veicina aizsardzību pret vēzi

Holandiešu zinātnieku komanda, ko vadīja Han von der Rhee no Haager klīnikas grupas „Hagaziekenhuis“ un Roterdamas universitātes, pētījumā, kas ir publicēts profesionāļu žurnālā „European Journal of Cancer”, ir nonākuši pie šāda slēdziena. Šajā rakstā von der Rhee un viņa kolēģi arī atsaucas uz faktu, ka sabiedrības izpratne par sauļošanās ietekmi atpaliek no pašreizējām zinātnes atziņām. „Dāņu zinātnieku raksts vēlreiz parāda, ka sauļošanās ir pozitīva ietekme uz cilvēka veselību. Iespējamie riski, kas saistīti ar pārmērīgu sauļošanos, sabiedrībai ir labi zināmi. No otras puses, sabiedrībai pieejamās informācijas par mērenas sauļošanās saulē vai solārijā veselības veicināšanas aspektiem nav daudz“, paskaidro Eds Brands
(Ad Brand) no Saules gaismas Izpētes Foruma (SRF - Sunlight Research Forum). Viņa pētījumā holandiešu izpētes komanda sistemātiski pārskatīja un izvērtēja pašlaik pieejamos zinātniskos atzinumus, kas veltīti saiknei starp sauļošanos un iekšējiem audzējiem.

Saules gaismas Izpētes Forums (SRF) ir bezpeļņas organizācija ar galveno mītni Nīderlandē. Tā mērķis ir plašai sabiedrībai darīt zināmu informāciju par jaunākajām medicīniskajām un zinātniskajām zināšanām par mērena UV starojuma ietekmi uz cilvēku.


Viss raksts “van der Rhee, Han; Coebergh, Jan Willem; de Vries, Esther: Saules gaisma, D vitamīns un  vēža profilakse: Epidemioloģisko pētījumu sistemātisks pārskats: European Journal of Cancer” ir pieejams lejupielādēšanai SRF mājas lapā www.sunlightresearchforum.eu.






» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV