Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

“Gaidību diena” jaunās māmiņas aicina uz atkalredzēšanos

Iveta Cīrule, 23.09.2009. 10:57

Tikšanās notiks 24. septembrī no plkst. 11:00 līdz 13:00 restorānā "Vairāk Saules".
“Gaidību diena” jaunās māmiņas aicina uz atkalredzēšanos

Katra mēneša pēdējā ceturtdienā t/c „Domina” aicina topošās māmiņās uz kopā sanākšanu un tējas iedzeršanu viņām tik īpašajā laikā, kad zem sirds tiek lolots mazulis.


SKAISTUMU SAGLABĀJOT
11:05 – 11:20 (15 min)
Kā kopt ķermeņa ādu pēc dzemdībām un bērna zīdīšanas laikā?

Visai kļūdains ir uzskats, ka pēc dzemdībām sievietes ķermenis drīz atgriezīsies ierastajās formās, taču patiesībā tas nenotiek tik ātri. Deviņus mēnešus topošās māmiņas ķermenis ir bijis pakļauts izmaiņām, tādēļ vajadzīgi vēl vismaz deviņi mēneši, lai tas spētu atgriezties pierastajā veidolā.

Par šo tēmu pastāstīs Linda Bāliņa, „Veselības centra 4” un „Veselības centra 4” filiāles „Wellslim centrs”  sejas un ķermeņa estētikas speciāliste.


VESELĪGAS GRŪTNIECĪBAS PADOMI
11:20 – 11:35 (15 min)
Grūtniecības un vēnas.

Ja problēmu ar vēnām nav, venozās asinis no ķermeņa lejasdaļas pa vēnām plūst virzienā uz sirdi, taču dažādu iemeslu dēļ tās var plūst arī pretējā virzienā – tās sastājas kāju apakšstilbos, radot lielu venozo spiedienu. Paaugstināts venozais spiediens izraisa diskomforta sajūtu kājās, kas liecina, ka ar „vēnu veselību” viss nav kārtībā.

Par šo tēmu pastāstīs Ints Ūdris, asinsvadu ķirurgs, flebologs „Veselības centra 4” Estētiskās dermatoloģijas klīnikā.

11:35 – 11:50 (15 min)
Veselīga uztura priekšnoteikumi, bērniņu gaidot.

Veselīgs un pilnvērtīgs uzturs ir veselības stūrakmens. Taču dzīvē mēdz būt periodi, kad uzturam būtu jāievērš pastiprināta uzmanība, īpaši grūtniecības laikā, jo tās ir pastiprinātas rūpes ne tikai par sevi, bet arī par otru augošo dzīvībiņu, kas pati vēl nespēj sevi pasargāt.

Par šo tēmu pastāstīs Katrīna Puriņa, dūla.


ESI GATAVA MAZULIM

Šajā sadaļā ik reizi tiek runāts par tālāko nākotnes posmu – dzemdībām un bērniņa ienākšanu mūsu ikdienā: topošās māmiņas tiek iepazīstinātas ar zīdaiņu kopšanā un mazuļu audzināšanā nepieciešamām lietām.

11:50 – 12:05 (15 min)
Pirmā zīdīšanas reize


Ir sievietes, kurām mazuļa barošana norit lieliski jau no pirmās zīdīšanas reizes – tas šķiet dabiski, skaisti un pat vienkārši. Tomēr lielākā daļa sieviešu saskaras ar mazākiem vai lielākiem sarežģījumiem, un gandrīz katras jaunās māmiņas svarīgākie jautājumi ir „Vai zīdīšana noris pareizi?”, „Kā lai es zinu, ka mazulis paēdis pietiekami?” u.tml.

Par šo tēmu pastāstīs Diāna Zande, psiholoģe un piecu bērnu mamma.

12:05 - 12:20 (15 min)
Zīdaiņu apdrošināšana pret nelaimes gadījumiem.

Neviens no mums nav izaudzis bez puniem, taču dažkārt bērna ceļā mēdz gadīties situācijas, kas sev līdzi nes lielākas vai mazākas sadzīves traumas. Bērniem gadās kritieni, braucot ar velosipēdu, vai tiek apēsts kaut kas nelāgs, piemēram, sadzīves ķīmija vai indīgi augi. Šādos gadījumos visai ģimenei rodas nepatīkami pārdzīvojumi un arī negaidīti izdevumi. Tāpēc ir būtiski laikus nodrošināties, lai, notiekot negadījumam, tā sekas tiktu iespējami ātrāk pārvarētas un dzīve atgrieztos ierastajā ritmā.

Par šo tēmu mums pastāstīs Inese Švarca, AAS "BALTA" ceļojumu un nelaimes gadījumu apdrošināšanas produktu vadītāja.

MODE UN STILS
12:20 – 12:35 (15 min)
Mode un stils topošām māmiņām un mazuļiem.

Ar dažādiem modes un stila noslēpumiem dalīsies Krista Preisa, „Leny Tomy Factory” līdzīpašniece.


JAUTĀJUMI UN ATBILDES ZINOŠAM ĀRSTAM
12:35 – 12:50 (15 min)

Par sejas ādas problēmām mazulīša barošanas laikā, kā arī pēc grūtniecības, par problēmu risinājumiem mājas un salona apstākļos pastāstīs Daiga Jansone, „Veselības centra 4” un „Veselības centra 4” filiāles „Wellslim centrs”  sejas un ķermeņa estētikas speciāliste.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV