Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Iebūvējamās tehnikas priekšrocības

www.accenta.lv, 28.09.2009. 09:52

Remonta laikā mēs parasti pārkārtojam savu saimniecību, no modernākā piedāvājumu klāsta izvēloties ērtāko un racionālāko risinājumu. Daudzi jau ir pārliecinājušies par iebūvējamās sadzīves tehnikas priekšrocībām — tā neaizņem lieku platību un ir ērti lietojama.
Iebūvējamās tehnikas priekšrocības

Accenta speciālisti iesaka, ka par tehnikas izvietošanu jāpadomā jau pašā sākumā, jo tad, kad iekārta būs atvesta un samontēta, kaut ko mainīt būs par vēlu. Tāpēc lieciet steigu pie malas! Labāk visu rūpīgi apsveriet un izplānojiet. Tādējādi jūs izvairīsieties no kļūdām, kuru labošanai būs jātērē laiks un līdzekļi.
Virtuve ar iebūvējamo tehniku ir nopietna lieta, jo to jūs lietosiet vairākus gadus.
Bet tagad pastāstīsim par kopējiem virtuves tehnikas un mēbeļu izvēles principiem.
Izmēri un standarti
Visa iebūvējamā tehnika neatkarīgi no ražotājfirmas tiek izgatavota standarta montāžas izmēros. Vai tā būtu trauku mazgājamā mašīna, vai mikroviļņu krāsns, šī tehnika domāta uzstādīšanai konkrēta augstuma, platuma un dziļuma ailās, ko veido virtuves garnitūras horizontālās un vertikālās sieniņas. Uzstādīšanas izmēri parasti ir norādīti instrukcijās, kas pievienotas katrai tehnikas vienībai.
Vairums kompāniju iebūvējamās tehnikas izmērus unificē atbilstoši Eiropā pieņemtajiem virtuves mēbeļu standartiem.
Eiropas standartos vēsturiski izveidojies tā, ka galdvirsmu platums virzienā uz sienu bieži ir 60 cm (Ziemeļamerikā - 67,5 cm), bet biezums mēdz būt 4-6 cm. Šie rādītāji ir svarīgi, kad ir runa par iebūvējamām plītsvirsmām. To uzstādīšanas princips ir viens - iegriešana un ievietošana galdvirsmā, skaidro Accenta speciālisti.
Cepeškrāsns, tvaika ierīču, elektrisko un gāzes virsmu ģeometriskie izmēri izvēlēti tā, lai ierīces var ievietot 60 cm dziļumā, bet ierīču platumam iespējami dažādi varianti. Ledusskapja, ēdienu gatavošanas virsmas, veļas mašīnas, tvaiku uzsūcēja u.c. tehnikas parametrs mēdz būt 60 cm, bet trauku mazgājamajai mašīnai 45 vai 60 cm.
Ēdiena gatavošanai
Atsevišķi ražotāji piedāvā iebūvējamās tehnikas komplektus, kas sastāv no diviem priekšmetiem - ēdiena gatavošanas virsmas un cepeškrāsns. Abus šos priekšmetus var novietot līdzās vai atsevišķi. Viens no variantiem - cepeškrāsni likt skapī zem ēdiena gatavošanas virsmas. Taču to var novietot arī zem galdvirsmas vai virs tās - kur vien šķiet ērtāk.
Līdzīgi var rīkoties arī ar mikroviļņu krāsni.
Tā kā ēdienu gatavošanas virsmas sakarst, un notiek darbošanās ar eļļu un taukiem, jāraugās, lai tā atrastos pietiekamā attālumā no sienas un mēbelēm. Vēlamais attālums 40-50 mm.

Materiāls izmantots no multiprese.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV