Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Mēbeļu materiālu atšķirības

www.accenta.lv, 05.10.2009. 12:16

Masīvkoka mēbeles uz citu fona atšķiras un ir viegli ieraugāmas, taču citu, kombinēto mēbeļu, materiālu atšķirību zina tikai speciālisti. Accenta uzsver, ka katram no rakstā aprakstītajiem materiāliem ir savas pozitīvās un savas negatīvās īpašības.
Mēbeļu materiālu atšķirības

Kokskaidu plāksnes
Kurš tad nezina kokskaidu plāksnes! Dažkārt cilvēki, aplūkojot mēbeles, vīlušies nopūšas: nu, jā... tās ir kokskaidu plāksnes... it kā šis materiāls būtu sliktāks par citiem. Bet kā tad ir patiesībā?
Šo mēbeļu materiālu izgatavo no koka skaidām, kas piesūcinātas ar saistvielu vai - konkrētāk - formaldehīna sveķiem. Tas ir viens no iecienītākajiem korpusa mēbeļu izgatavošanas materiāliem. To izmanto interjera un starpsienu izveidē, kā arī citos būvniecības darbos. Kokskaidu plāksnes ir ūdensizturīgas, stipras un viegli apstrādājamas. Tās lieliski tur naglas, skrūves un montāžas konstrukcijas. Accenat informē, ka šis materiāls nav pārāk dārgs, tāpēc to plaši izmanto ekonomiskās klases mēbeļu izgatavošanā. Kokskaidu plāksnes izmanto arī vannas istabu apdarē, jo viens no to paveidiem ir īpaši ūdensizturīgs. Materiāla mīnuss - jau minētie formaldehīna sveķi, kas nelielu izdalījumu veidā nokļūst gaisā. Taču tik minimālā koncentrācijā tie nekādā gadījumā nav bīstami cilvēku veselībai.
MDF
Populārs kokšķiedru plātņu veids ir MDF, kas izgatavots no ļoti smalkām presētām koksnes šķiedrām. Primitīvi skaidrojot, atšķirība no iepriekš aprakstītā materiāla ir kā starp produktu, kas samalts gaļas maļamajā mašīnā, un produktu, kas sasmalcināts mikserī. Koka daļiņas sasaista ar lignīnu un parafīnu, kas MDF padara par ļoti ekoloģisku materiālu. MDF ir ļoti mīksts un pakļaujas vissmalkākajai apstrādei, tāpēc tas ir iekarojis lielu popularitāti dizaineru acīs. Gaumīgi virtuves skapīši, graciozas gultu detaļas - to visu var izgatavot no MDF. Šim materiālam piemīt koka īpašības, taču tas ir daudz lētāks un kalpo pietiekami ilgi. Lakots MDF vizuāli atvieglina mēbeles izskatu. Tas raisa arī atmiņas par pagājušā gadsimta sekcijām, kas savulaik bija ļoti pieprasītas un skaitījās "modes kliedziens".
MDF mēbeles var nokrāsot jebkurā tonī. Tās var būt gan matētas, gan arī spīdīgas. Pie šādām mēbelēm viegli pieskaņot arī visu pārējo telpas iekārtojumu, uzsver Accenta dizaineri.

Materiāls izmantots no multiprese.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV