Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Mēbeļu materiālu atširības- laminētas kokskaidu plāksnes un kokšķiedru plāksnes

www.accenta.lv, 07.10.2009. 10:47

Laminētas kokskaidu plāksnes Šīs plāksnes ir apstrādātas ar speciālām plēvēm, kam pamatā ir termoreaktīvie polimēri (papīra-sveķu plēvēm). Kā šī plēve veidojas? Vispirms tā izskatās pēc parasta papīra, kam gan var būt dažādas krāsas un faktūra. Pēc piesūcināšanas ar melamīna sveķiem papīrs kļūst ciets un izturīgs. Pēc presēšanas procesa šis papīrs cieši savienojas ar kokskaidu plāksnes virsmu un kļūst par vienu veselu, skaidrs Accenta speciālists.
Mēbeļu materiālu atširības- laminētas kokskaidu plāksnes un kokšķiedru plāksnes

Materiāla plusi - krāsu un faktūru daudzveidība, koksnes virsmas imitācija, noturība pret dažāda veida mehānisko un arī termisko iedarbību. Šā materiāla virsmai neko nenodarīs karsta tējkanna vai katliņš.
Kokšķiedru plāksnes
Kokšķiedru plāksnes ir pazīstamas katram, kurš kaut reizi ir atbīdījis no sienas skapi. Tas ir mums zināmais orgalīts. Skapju aizmugurējās sienas, atvilktņu apakšējās daļas u.c. detaļas darinātas no kokšķiedru plāksnēm. Dārgākās mēbelēs kokšķiedru materiāla vietā izmanto finieri, kas ekspluatācijā ir mazliet labāks. Kokšķiedru plāksnes līdzīgi kokskaidu materiālam izgatavo ar presēšanas metodi, tikai koka daļiņas ir iztvaicētas, skaidro Accenta. Plākšņu ražošanā izmanto mīkstās presēšanas metodi. Tieši tādēļ plāksnes nav biezas un viena puse vizuāli atgādina smalku marles sietiņu. Otru plāksnes pusi laminēšanas procesā pārklāj ar plēvi.
Accenta speciālisti informē, ka šā materiāla pluss ir salīdzinoši zema cena un augsta izturība. Mīnuss - neliels izmantošanas spektrs. Kaut arī visu mēbeli no kokšķiedru plāksnēm izgatavot nevar, šis materiāls tomēr ir neaizstājams.
Lētākais variants
Lētākais no plātņu materiāliem ir saplāksnis. Finiera saplāksnis tiek ražots, izmantojot augstvērtīgu bērza koksni. Salīmējot trīs un vairāk šķiedru virzienā savstarpēji perpendikulāras finiera loksnes, tiek iegūts augsti izturīgs un kvalitatīvs materiāls. Izšķirami iekšdarbiem, ārdarbiem paredzētais un apdarītais (laminētais - ūdensizturīgais) saplāksnis. Augstākās kvalitātes saplāksni izmanto mēbeļu ražošanā.

Materiāls izmantots no multiprese.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV