Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Nišu skapji: izvēlies pēc vajadzībām un iespējām

www.accenta.lv, 08.10.2009. 06:06

Nišu skapji ir neaizstājami, ja mājoklī nepieciešams ekonomēt katru apdzīvojamās platības kvadrātmetru. Kas jāņem vērā pie to projektēšanas? Kādas ir konstrukciju cenas?
Nišu skapji: izvēlies pēc vajadzībām un iespējām

Mēs mīlam un cienām katru mūsu dzīvojamās platības kvadrātmetru. Un tieši tāpēc vienmēr, kad aktualizējas jautājums par telpas ekonomiju, mums ienāk prātā, ka jāuzstāda nišu skapis. Bet pirms priecāties par šo patiesi lielisko domu, ir jāsaprot viena ļoti svarīga lieta. Ir nepieciešams projekts! Un jūsu līdzdalība tā izveidē.
Nišu skapja projektēšanā ir vairāki standarta nosacījumi. Skapji var būt iebūvētie vai korpusa, un to augstums sniedzas līdz pat griestiem. Kas attiecas uz skapju iekšējo arhitektūru, tad šeit universālu recepšu nav un nevar būt - viss atkarīgs no tā, kurā telpā skapis tiks novietots, un kādas lietas tajā plānojat glabāt.
Pie skapja iekšējās daļas projektēšanas jāņem vērā durvju līnija, uzsver Accenta speciālisti.  Piemēram, ja jūs plānojat ierīkot izbīdāmas iekšējās kastes, tad jānoskaidro, vai durvis pie pilnīgas atvēršanas ļaus šīs kastes izbīdīt. Vai skapis nekļūs par "mirušo zonu", grūti aizsniedzamu vietu? Piemēram, projektējot trīs vērtņu skapi, jāsaprot, ka to varēs atvērt tikai par vienu trešdaļu, tas ir - to vajag sadalīt trīs sekcijās.
Pieņemsim, ka jums nepieciešams ekonomisks skapis tikai apģērba novietošanai. Tādā gadījumā iekšējam iekārtojumam pilnībā pietiks ar parastām starpsienām, plauktiem no DSP (maliņām obligāti jābūt apstrādātām ar melamīnu, PVH, ABS) un stieņiem priekš pakaramajiem, kas izvietoti dažādā augstumā, atkarībā no drēbju garuma. Ja skapja dziļums ir 60 cm vai vairāk, tad pleciņus izvieto uz parasta stieņa paralēli durvju plātnei. Ja skapis ir seklāks (piemēram, šaurā priekšnamā), tad nepieciešams izmantot tā dēvētos gala pakaramos, kas tiek stiprināti pie aizmugurējās sienas, tai perpendikulāri, informē Accenta pārstāvis.
Dārgāki ir skapji ar dažādiem "uzlabojumiem" - dažādām izbīdāmām kastītēm sīkiem priekšmetiem, metāliski pīti grozi u.tml. Uz pakaramajiem, kaklasaišu un bikšu pakaramajiem speciālisti iesaka uzvilkt silikona vai gumijas gredzenus, lai apģērbi nenoslīdētu un nenokristu.
Restotās kastes un plaukti ir viegli pārskatāmi, neuzkrāj putekļus, un drēbes pie šāda iekārtojuma vieglāk ventilējas.

Materiāliāls izmantots no Multiprese.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV