Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Sienā paslēpts skapis

www.accenta.lv, 09.10.2009. 05:08

Iebūvējamos skapjus mēdz ierīkot praktiski jebkurā telpā - sākot ar virtuvi un beidzot ar garāžu. Taču visbiežāk ar šo apzīmējumu saprot mājokļa priekšnamā un dzīvojamā vai guļamistabā iebūvētus plauktus, kas aizverami ar bīdāmām durvīm visā telpas augstumā.
Sienā paslēpts skapis

Dzīvokļos iebūvējamos skapjus parasti ierīko priekštelpās - virsdrēbju, apavu un dažādu saimniecības lietu glabāšanai, kā arī guļamistabās. Galvenā šādu skapju priekšrocība ir iespēja tos iebūvēt atbilstoši konkrētās telpas īpatnībām un iemītnieku vēlmēm, maksimāli izmantojot ierobežoto platību. Ģimenes mājās iebūvējamo skapju lietošanas iespējas ir krietni plašākas. Tur šis risinājums ļauj racionāli izmantot nišas, patrepes vai mansardus, informē Accenta pārstāvis. Turklāt, ja vieta atļauj, ar guļamistabas sienā ierīkotām bīdāmām durvīm var nomaskēt atsevišķu garderobes telpu. Vēl viena iebūvējamā skapja priekšrocība ir iespēja šo mēbeli iekārtot pēc katra vajadzībām, ar tieši tādiem plauktiņiem, atvilktnēm, pakaramajiem un dažādiem nodalījumiem, kādus vien sirds kāro.
Iebūvētie skapji labi iederas atturīgos interjeros, kur to galvenā redzamā sastāvdaļa - durvis - parasti veido kādu no telpas sienām. Biežāk šiem skapjiem tiek izmantotas bīdāmās durvis, bet mēdz ierīkot arī saliekamās vai parastas veramās durvis. Nereti iebūvēto skapju durvis tiek noklātas ar spoguļiem, kas ne vien veic savu tiešo uzdevumu, bet arī vizuāli palielina telpu, uzsver Accenta speciālists.
Bīdāmo durvju sistēma sastāv no durvju paneļa, ritenīšiem un sliedēm. Labāk aprīkotas bīdāmo durvju sistēmas papildus ir apgādātas ar fiksatoriem, kas ļauj durvis noturēt jebkurā stāvoklī, nevis tikai atvērtā vai aizvērtā pozīcijā. Bez jau minētā spoguļa durvju apdarei var izmantot visdažādākos materiālus: stiklu, koku, plastmasu, finierējumu vai citu. Skapi var nomaskēt, nokrāsojot tādā pašā krāsā kā sienu. Tad tas netiks uztverts kā atsevišķa mēbele.
Parastam sienas skapim bīdāmās durvis ir sarežģītākā sastāvdaļa. No rullīšu un sliežu kvalitātes ļoti atkarīgs, kā durvis darbosies. Bīdāmās durvis var būt iekārtas - tad to svaru notur un darbību nodrošina tikai augšējā sliede ar rullīšiem. Vēl var būt tā sauktā slīdošā konstrukcija, kad durvju svars balstās uz grīdas sliedes un rullīšiem, bet augšējā sliede kalpo kā vadotne.
Vienkāršu iebūvēto skapi iespējams ierīkot arī pašrocīgi, tikai jāiegādājas jau gatavas durvis ar bīdāmo sistēmu vai arī visas sastāvdaļas atsevišķi. Tomēr, Accenta speciālisti informē, ja trūkst nepieciešamo iemaņu, labāk šo darbu atvēlēt profesionāļiem. Iebūvējamos skapjus var pasūtīt jebkurā Accenta salonā- Baznīcas ielā 20/22, mēbeļu un interjera centrā Spice, kā arī visās K-rautas visā Latvijā.
Sarežģītākā variantā, paverot iebūvētā skapja durvis, atklājas atsevišķa garderobes telpa ar dažādiem nodalījumiem un plauktu sistēmām. Tur paveras ļoti plašas iespējas, kā šo telpu organizēt un ar kādām speciālām sistēmām aprīkot. Dažādu mantu glabāšanai paredzēti attiecīgi plaukti, grozi, kastes, nodalījumi, atvilktnes, pakaramie un turētāji. Lai šī saimniecība būtu pārskatāma un ikdienas lietošanā ērta, svarīgi visu rūpīgi saplānot atbilstoši vajadzībām. Liela nozīme ir dažādām detaļām, piemēram, īpašiem aksesuāru turētājiem, sīklietu groziem un speciāliem pakaramajiem. Telpās ar augstiem griestiem labi noder pakaramie ar liftu, kas atvieglo piekļūšanu augšējā zonā iekārtām drēbēm. Iebūvētajā garderobes telpā var ierīkot saliekamo gludināmo dēli, bet grūtāk pieejamos plauktos var glabāt lietas, kas ikdienā netiek lietotas. Protams, šādā skapī nepieciešams arī apgaismojums, ko var aprīkot ar automātisku slēdzi, kas sāk darboties, atverot un aizverot durvis.

Materiāls publicēts sadarbībā ar Neatkarīgā

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV