Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Accenta speciālisti atbild uz jautājumiem par nišu skapjiem!

www.accenta.lv, 13.10.2009. 14:03

Runā, ka nišu skapjus nedrīkst stiprināt pie ģipškartona sienas. Vai tas tiešām tā ir?Nišu skapju pamata svars balstās uz grīdas, pie sienām nišu skapi tikai fiksē. Ģipškartona sienai izmanto milzum daudz dažādu stiprinājumu, lai fiksētu priekšmetus. Tāpēc nišu skapja stiprināšanu neierobežo sienas veids. 
Accenta speciālisti atbild uz jautājumiem par nišu skapjiem!

... vai taisnība, ka atsevišķi novietots nišu skapis ir drošāks un ilgmūžīgāks par iebūvēto skapi?
Atsevišķi novietots un iebūvēts skapis būs drošāks, ja ir pareizi projektēts, izgatavots un montēts. Ja nav paneļa daļu, tas iebūvētam skapim nevājina konstrukciju, to dara praktiskuma un ekonomijas dēļ. Konstrukciju stiprumu piešķir stiprināšana pie telpas sienām, grīdas un griestiem. Pareizi montējot, skapis kalpos bez traucējumiem.
Svarīgi un ne tik svarīgi sīkumi
Nišu skapja durvis vajadzētu aprīkot ar speciālajām slotiņām šlīgeļiem, kas ne tikai pasargā skapja saturu no putekļiem, bet arī kopj virsmu. Parasti slotiņas maksā santīmus, bet labums no tām ir milzīgs. Nav vērts ekonomēt uz spoguļu rēķina. Accenta dizaineri atzīs, ka spoguļi vizuāli palielina telpu, pārvēršot pat nelielu priekštelpu par patīkamu halli. Ļoti skaisti ir tonētie spoguļi (matētie bronzas krāsā vai citi), tikai tos nav vērts novietot tumšās telpās. Nekādā gadījumā nevajag atteikties no spoguļiem ar motivāciju: mums ir mazi bērni! Mūsdienīgie nišu skapjiem domātie spoguļi ir droši. Varat nebaidīties, ka tādam spogulim bērns trāpīs ar bumbu. Lai spogulis saplīstu, triecienam jābūt ļoti spēcīgam. Pat ja spogulis saplīsīs, asās lauskas neaizlidos uz visām pusēm: aizsargplēve no otras puses noturēs spoguli vietā.
Ja jums nepatīk lamināts un neapmierina arī spoguļi, varat pasūtīt pildiņu durvis, kas apdarinātas ar dabīga koka finieri. Ne tik dārgs variants - kupejskapis ar krāsaina matēta stikla durvīm. Stikla durvis ir mazliet dārgākas par spoguļa, bet daudz lētākas par finierētām, turklāt lieliski iekļaujas jebkurā interjerā. Ja arī šie varianti nešķiet pietiekami labi un ja patīk jautri krāsaini ielikumi, var izmantot puscaurspīdīgu matētu plastiku. Pēdējā laikā popularitāti ieguvuši pīti ieliktņi, kuri lieliski izskatās senlaicīga stila interjerā.

Materiāls publicēts sadarbībā ar žurnālu „Laimīgā māja"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV