Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Krēsls stabilitātei un ērtībām

www.accenta.lv, 19.10.2009. 18:32

Kādam krēslam, lai dod priekšroku? Visticamāk jau tādam, kurš spēj izturēt gan sēdētāja svaru, gan bērnu rotaļas, gan arī kādu uzliktu apģērba gabalu. Veikalu piedāvājumā ir visdažādāko materiālu krēsli, bet iecienītākie ir koka un koksaidu plākšņu darinājumi.
Krēsls stabilitātei un ērtībām

Dabīgais koks katrā ziņā ir estētiskāks un zināmā mērā arī prestižs. Piemēram, saimnieks viesu priekšā var palepoties: "Redziet uz kā jūs sēžat? Dabīgais koks. Nopirku par bargu naudu elitārā mēbeļu salonā!" Viesi nopriecāsies, pateiks dažus atzinības vārdus un izklīdīs pa mājām.
Bet krēsls paliks. Protams, ja materiāls ražošanas procesā nebūs pareizi un pienācīgi sagatavots, tad pēc kāda laika krēsls izžūs un saimniekam var nākties to līmēt, stiprināt, taisnot. Labi, ja šie labošanas izdevumi nebūs pārāk lieli, taču var izveidoties situācija, ka krēslu ekonomiskāk un izdevīgāk ir vienkārši nogādāt tuvējā izgāztuvē. Savukārt, ja koksne ir pareizi sagatavota un izstrādājums kvalitatīvs, tad tas uzticami kalpos gadu gadiem.
Arī kokskaidu jeb DSP materiāls ir gana uzticams, turklāt šādi izstrādājumi, salīdzinot ar kapitāliem, ekskluzīviem koka darinājumiem, ir lētāki, skaidro Accenta speciālisti. DSP ir ciets, viengabalains materiāls, kas atbilst higiēnas standartiem. Tikai ir viena piebilde - krēsls būs izturīgs un kalpos ilgi tikai tādā gadījumā, ja ražošanas gaitā nav pārkāpts tehnoloģiskais process.
Līdz ar to varam secināt, ka vienlīdz labi ir abu materiālu izstrādājumi, tikai pie iegādes jāpievērš uzmanība to kvalitātei.
Bet tagad par apdares materiāliem. Mazliet pajokojot teiksim tā - ja vēlaties krēslā noslēpt vērtīgas dārglietas, sekojot dažu literāro darbu piemēram vai senām tradīcijām, kādam jābūt mēbeļu audumam, lai tas nepārplīstu visnepiemērotākajā brīdī?
Var izvēlēties gobelēnauduma krēslu, iesaka Accenta speciālisti.  Tas ir izturīgs materiāls, turklāt parasti tam ir gaumīgas ornamentu kompozīcijas. Tālāk, vērtējot pēc izturības, seko floks, ko var uzskatīt par samta aizstājēju. Materiāla pamatu veido poliesters un kokvilna attiecībā 65% pret 35%. Uz šīs virsmas ar speciālu metodi tiek uzklātas plūksnas, kas piešķir samtainumu. Materiāls spēj izturēt lielas slodzes un slikti deg.
Velūrveidīgais mēbeļu audums arī noderēs dažādās situācijās. Tas ir izturīgs, arī samērā ugunsdrošs, turklāt viegli tīrāms - pietiks to apstrādāt ar suku un putekļu sūcēju, un krēsls izskatīsies teju kā jauns.
 
Materiāls izmantots no multiprese.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV