Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Padomi, kurus der iegaumēt, kopjot attiecības

Baiba Sniķere, 20.10.2009. 09:37

Tas, ko tu pasaki savu attiecību svarīgos brīžos, spēj noteikt jūsu savienības laimi un veselīgumu. Komfortablu attiecību pamatnoteikums ir spēja grūtos brīžos, piemēram, darba zaudēšanas gadījumā vai arī zaudējot tuvu cilvēku, vienam ar otru runāt. Tam vajadzētu būt pierādījumam par to, ka jūs vieno ciešas saites.
Padomi, kurus der iegaumēt, kopjot attiecības

Zinātnieki, kuri ir pētījuši pāru savstarpējās attiecības, apgalvo, ka laimīgākie pāri ir tie, kuri spēj priecāties par sava partnera panākumiem. “Tā ir panākumu atslēga harmoniskām pašreizējām un nākotnes attiecībām,” sacīja viens no pētījuma veicējiem, filozofijas zinātņu doktors, psiholoģijas profesors Kalifornijas Universitātē Santabarbarā Šellijs Geibls. Turpinājumā lasiet par to, kad sniegt jūsu puisim tik vajadzīgo palīdzīgo plecu.

Kādēļ tas ir tik iedarbīgi


Labvēlīga atbildes reakcija ir kaut kas vairāk par atzinību. “Ar to tiek novērtēts sasniegtais, kā arī jūsu attiecības, parādot, ka varat otram sniegt to, kas viņam ir svarīgs,” bilda Mišela Mārša, filozofijas zinātņu doktore, pāru attiecību konsultāciju centra Filadelfijā klīniskā direktore. Runājot ar savu puisi par kaut ko notikušu, ļauj viņam to atsaukt atmiņā, tikai šoreiz viņš ar tevi runās par pozitīvo tajā visā.

Arī pretēja atbildes reakcija par kaut ko liecina. Ja tu nepriecājies par sava drauga panākumiem, viņam var likties, ka tev skauž, tu jūties apdraudēta vai tevi tas vienkārši neinteresē. Ir veikt pētījums, ka tieši tāpēc pāri, kuri nepriecājas par otra panākumiem, tuvākajā nākotnē, iespējams, izšķirsies.

Izrādi, ka esi sajūsmā


Dažas “uzvaras“ ir viegli pamanīt, piemēram, jauns darbs, bet arī mazās uzvaras ir vērts paslavēt. Emocionāli viņam aplaudē, kad viņš piemin, ka ir saņēmis atzinību, piemēram, priekšnieks viņu ar atalgojis par labi padarītu darbu. Novērtē arī to, kā viņš tiek galā ar kaitinošām situācijām. „Savstarpēji konflikti jūsu puisim var izraisīt daudz stresa, tādēļ, dzirdot, ka ar kādu no tiem viņš veiksmīgi ir ticis galā, viņš būtu pelnījis atzinīgus vārdus,“ informēja Mārša.

Lai jūsu “labā griba” būtu ticama, nepietiek, ka uzsitiet viņam uz pleca, teikdama “apsveicu”. Jautā pēc dažādām detaļām (“Kā tu to uzzināji?”) vai arī apstiprini to, cik smagi viņš pie kaut kā strādāja (“Tik smaga mācīšanās tiešām atmaksājās). Vēl viens veids, kā viņu vēl vairāk sajūsmināt, ir norādīt kādu noteiktu viņa rakstura īpašību, kas spēlēja nozīmīgu lomu (“Es nepavisam neesmu pārsteigta – tu esi tik nelokāms”). “Atzinīga sava partnera sasniegumu novērtēšana parāda valdošo sapratni attiecībās,” sacīja Geibls.

Ļauj viņam atbalstīt arī tevi


Arī tu esi pelnījusi, ka tevi paslavē. Ja tavs puisis nepriecājas par taviem panākumiem, varētu būt, ka viņš nemaz nezina, cik tev svarīgs ir viņa atbalsts.

Tādēļ dod viņam kādu mājienu, piemēram, kad tuvojas kaut kas nozīmīgs, liec viņam to manīt, skaitot atlikušās dienas līdz šim notikumam. Vai arī paziņo, ka ir noticis kaut kas svarīgs un ka tu gribi ar viņu to nosvinēt. Tas liks viņam saprast, ka tas tiešām ir kaut kas ievērības cienīgs. Kad viņš izrāda prieku par taviem panākumiem, pasakies viņam vēlāk, piemēram, nākamajā dienā vai gultā pēc mīlēšanās. “Ja tu viņam pateiksi, ka viņš ir izdarījis kaut ko jauku, viņš to atcerēsies un labprāt gribēs to atkārtot,” iesaka Mārša.

Avots: cosmopolitan.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV