Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Ērtas drēbju glabātuves

www.accenta.lv, 23.10.2009. 04:16

Mūsdienīgi mājokļi izceļas ar racionālu iekārtojumu, un viena no to neatņemamām sastāvdaļām ir nišu skapji.
Ērtas drēbju glabātuves

Šīs konstrukcijas ir ļoti ērtas ekspluatācijā, turklāt tās var iebūvēt tur, kur citas mēbeles novietot nav iespējams.
Korpusa uzbūve
Nišu skapja korpuss, ja tas ir atsevišķi stāvošs, darināts no savstarpēji sastiprinātiem sānu paneļiem, grīdas un augšējās jeb griestu daļas. Daudzos gadījumos skapim aizmugurējā siena nav nepieciešama, jo tās funkcijas pilda telpas siena. Vai nepieciešams pasūtīt visas detaļas vai var iztikt ar vienu sānu paneli, ja skapi plānots ievietot telpas stūrī? Uz šo jautājumu nav viennozīmīgas atbildes, skaidro Accenta pārstāvji.  Viss atkarīgs no tā, kādi materiāli izmantoti sienu, grīdas un griestu būvniecībā.
Nišu skapju korpusus mēdz darināt no DSP plāksnēm, kas apdarinātas ar melamīnu vai ir laminētas, retāk tās izgatavo no citiem materiāliem. Plākšņu biezums var būt no 10 līdz 25 mm, un tas jāņem vērā rēķinot konstrukcijas parametrus. Plānojot skapja izbūvi, jāņem vērā arī tas, ka slieces, kas tiek novietotas uz grīdas, tāpat aizņem zināmu vietu.
Bīdamās konstrukcijas
Skapja durvīm ir rāmji, kas tur plāksni un ļauj tai pārvietoties pa sliecēm. Visbiežāk rāmjus darina no metāla (tērauda vai alumīnija). No tā paša materiāla izgatavo arī atbīdāmā mehānisma slieces. Durvis mēdz izgatavot no DSP, kā arī no stikla. Gatavojot skapju konstrukcijas, ražotāji mēdz domāt par to, kā samazināt skapja masu un līdz ar to arī dinamisko slodzi. Tiesa, durvju plātnes nedrīkst būt pārāk plānas. Citādi tās izlieksies un ar laiku var pat izkrist.
Jāpiebilst, ka alumīnija sistēmas tiek uzskatītas par progresīvākām no skaļuma un estētiska viedokļa. Alumīnija profils var būt apdarināts arī ar kokskaidām un izskatās ļoti solīdi, skaidro Accenta pārstāvji.
Pie katrām durvīm tiek stiprināts bīdāmais mehānisms, kura ritentiņi pārvietojas pa sliecēm. Eksistē apakšējā un augšējā bīdīšanas sistēma. Pirmajā gadījumā galvenā slodze gulstas uz apakšējiem ritentiņiem, kas pārvietojas pa gropēm. Tajā pat laikā durvju augšdaļā tiek uzstādīti papildus ritentiņi, kas pārvietojas pa dublējošo slieci.
Atsevišķi speciālisti uzskata, ka augšējā bīdīšanas sistēma ir pilnīgāka un labāka. Par galveno priekšrocību tiek minēts fakts, ka augšējām sistēmām uz grīdas nav slieču, kurās parasti iekļūst putekļi un netīrumi. Bīdāmais mehānisms savienojas ar durvīm augšējā daļā un tas paredzēts konkrēta plātnes masai.
Iekšējais iekārtojums
Ražotāji nišu skapjiem mēdz projektēt atbilstoši klienta vēlmēm. Tāpēc pirms pasūtījuma veikšanas visu vajag labi pārdomāt. Skapja telpas iekšējā organizācija un iekārtojums pamatā atkarīgs no tā, kādas mantas tur tiks glabātas. Galvenais, lai iekārtojums ir ērts un racionāls, un skapis nav pārlieku pārblīvēts.
 
Materiāls izmantots no multiprese.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV