Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Virtuves darbvirsma. Ko izvēlēties?

www.accenta.lv, 26.10.2009. 10:28

No tā, kādu darbvirsmu jūs izvēlēsieties, būs atkarīgs virtuves izskats. Tagad piedāvājums ir plašs - dažādas darbvirsmas cita no citas atšķiras ar cenu, ilgmūžību, smagumu, kopšanas metodēm un estētisko izskatu.
Virtuves darbvirsma. Ko izvēlēties?

Lai ēdienu gatavošanas zonu iekārtotu atbilstoši ikdienas nepieciešamībām un gaumei, ir jāorientējas darbvirsmu piedāvājumā.
Pirmie soļi 
Jebkura lēmuma pieņemšanā grūtākais ir pirmais solis, jo nesaprotam - ar ko sākt? Tad nu mūsu ieteikums būtu - vispirms izvērtēt sava ģimenes budžeta iespējas, uzsver Accenta speciālisti. Proti, cik esat gatavi iztērēt darbvirsmas iegādei un uzstādīšanai. Vispirms vajadzētu aprēķināt maksimālo summu (ņemot vērā arī dažādus papildus izdevumus), nevis minimālo, un tad var sākt skatīties, ko par to iespējams iegādāties.
Nākamais solis ir materiālu iespēju un īpašību izpēte. Ražotāju piedāvājums ir daudzveidīgs: lamināts, granīts, marmors, nerūsējošais tērauds, mākslīgais akmens, koks, keramikas un akmens plāksnes u.c. Ikviens no šiem materiāliem savā ziņā labs, taču izdevumu aprēķinos vajadzētu ietvert arī iespējamās darbvirsmas atjaunošanas izmaksas.
Pēc tam vajag tikt skaidrībā ar to, kāda loma šai darbvirsmai būs jūsu ikdienā. Proti, kādiem darbiem to visbiežāk paredzēts izmantot.
Lai atvieglotu izvēli, tālāk iepazīstināsim ar atsevišķiem materiālu veidiem. Ceram, ka starp tiem atradīsiet sev vispiemērotāko. Iespējams, ir vērts ieguldīt naudu dārgākā variantā, kas būs izturīgāks un vairāk izdaiļos jūsu virtuvi.
No dabas mūsu mājās
Marmors ir viens no dārgākajiem būvniecības materiāliem, kas ir iecienīts jau no sen seniem laikiem. Taču šādas darbvirsmas ir ekskluzīvas un tiek izmantotas samērā reti, skaidro Accenta speciālisti. Marmoru mēdz izmantot virtuves "saliņas" apdarē, kā arī speciālas mīklas sagatavošanas vietas ierīkošanā. Marmors ir noturīgs pret karstumu, ūdeni (izņemot spilgtas krāsas šķidrumus), ilgmūžīgs, bet tā struktūra ir poraina, un ar laiku marmors sāk dzeltēt.
Granīts darbvirsmu padarīs neatkārtojamu un greznos pat visai pieticīgu virtuvi. Šī dabīgā, pulētā virsma kalpos ļoti ilgi, spēs pretoties augstām temperatūrām, būs viegli kopjama. Turklāt granītam ir visdažādākās nokrāsas. Pie mīnusiem varam minēt augsto cenu. Turklāt pie nepareizas uzstādīšanas vai stipriem triecieniem virsma var saplaisāt. Tāpat nav ieteicams produktus ar nazi griezt tieši uz granīta virsmas. 
Tas pats efekts par zemāku cenu
Ja nav vēlēšanās vai iespēju izvēlēties dabīgos materiālus, tad labs risinājums ir mākslīgais akmens. Tas ir ilgmūžīgs, izturīgs, tas nebīstas ne augstas temperatūras, ne skrāpējumu. Materiālam ir plaša krāsu gamma un dažādas faktūras. Mākslīgo akmeni viegli mazgāt un tīrīt, bet pie mehāniskiem bojājumiem to nevarēs restaurēt, skaidro Accenta speciālists.
Keramikas plāksnes ir labs apdares materiāls par saprātīgu cenu. Arī tam ir dažādas tekstūras un krāsu variācijas, kas paver plašas iespējas radošās domas lidojumam. Plāksnes labi panes temperatūras svārstības un tās ir viegli kopt, bet tās var ieplīst, tāpēc ar šādām galdvirsmām jāapietas uzmanīgi.
Metāls un koks
Mūsdienīgā, stilīgā virtuvē iederēsies nerūsējoša tērauda darbvirsma. To būs viegli tīrīt, virsmai kaitējumu nenodarīs karsti katli un pannas. Virsmas ir ilgmūžīgas, bet "trokšņainas" un pakļautas deformācijām. Turklāt izgatavošana un uzstādīšana nebūs lēta.
Ekoloģiskais, dabīgais koks virtuvi atdzīvinās un padarīs mājīgu. Tas labi izskatīsies virtuves "saliņas" apdarē. Taču koku jāsargā no mitruma, karstiem traukiem un dažādiem mehāniskiem bojājumiem. Tajā pat laikā koku ir viegli tīrīt un atjaunot.
Ceram, ka kāds no šiem materiāliem noderēs, un jūsu mājoklī parādīsies jauna, glīta darbvirsma.

Materiāls izmantots no multiprese.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV