Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Gaidāms īsts radošās pasaules izvirdums

Una Meiberga, 28.10.2009. 09:34

Vai mode ir kaislība? Vai tā spēj iedvesmot? Vai tā spēj apburt? Patiesībā mode nav tikai grezni tērpi, elpu aizraujoši šovi un skaisti cilvēki, - tā ir māksla, tie ir radoši cilvēki, viņu radītie darbi, tas ir kino, mūzika, tā ir īpaša aura, kas virmo ap cilvēkiem un viņu darbiem, tā ir aizraujoša pasaule, ko noteikti ir vērts iepazīt!
Gaidāms īsts radošās pasaules izvirdums

29. oktobrī pulksten 19:00 Rīgas Cirkā (Merķeļa iela 4) gaidāms īsts radošās pasaules izvirdums – modes īsfilmu konkursa „Fashion is Passion” noslēguma ceremonija.

Šajā nozīmīgajā vakarā ikviens mākslas, modes un kino cienītājs atradīs sev ko īpašu un patiesi aizraujošu, kas ļaus novērtēt patieso modes garšu, - būs iespējams izjust pasaulslavenas modes ikonas Diane Pernet jaunākās filmu kolekcijas „A Shaded View On Fashion Film” (ASVOFF) pirmizrādi Latvijā, ļauties avangardiskai zaļās modes koncepcijai „ReUse RePublic”, izvērtēt „Fashion is Passion” finālistu darbus, kā arī piedalīties Latvijas jaunās modes un kino cerības nominēšanas ceremonijā.

Jau 29. oktobrī tiks noskaidroti „Fashion is Passion” laureāti – divas labākās, radošākās un profesionālākās filmas saņems 3000 eiro un 1000 eiro lielu naudas prēmiju. Par titulu un naudas balvām cīnīsies seši radošie darbi: “Cucurbita pepo – bikini eko” (režisore Elīna Ļihačeva), “Lust Lust” (režisors Mārtiņš Grauds), “Mareunrol`s Nightmares” (režisore Kristīne Kursiša), “Daydreaming” (režisore Elīna Ļitvinova), “Red Dress” (režisore Jūlija Pauliņa) un “Mareunrol`s Private Detective” (režisore Kristīne Kursiša). Šie bija seši labākie radošie darbi starp 36 iesniegtajiem projektiem – atliek noskaidrot labāko!

Šogad radošo modes īsfilmu konkursu „Fashion is Passion” piedāvā „Latvijas Modes fonds”, kas, sadarbojoties ar tirdzniecības centru „Domina” un starptautisko īsfilmu tīklu „Future Shorts”, deva vienreizēju iespēju gan profesionāļiem, gan amatieriem no visām Baltijas valstīm parādīt savu radošo talantu plašākai auditorijai un ļaut novērtēt to arī starptautiskai, savā jomā profesionālai žūrijai pat no tādām modes lielvalstīm kā Francija un Lielbritānija.

„Fashion is Passion” žūrijas sastāvā darbojas: Diane Pernet, žūrijas komisijas priekšsēdētāja, starptautiski pazīstamā modes žurnāliste un modes filmu festivāla „A Shaded View On Fashion Film” (ASVOFF) autore; Robb Young, modes žurnālists un modes projektu konsultants no Lielbritānijas; Tomas Kauņeckas, slavens lietuviešu fotogrāfs; Una Meistere, augstās modes cienītāja, modes žurnāliste no Latvijas; Dita Rietuma, vadošā kino kritiķe Latvijā; Inita Saulīte-Zandere, „Latvijas Modes fonda” valdes locekle, žurnāla „Pastaiga” galvenā redaktore; Zane Čulkstēna, starptautiskā īsfilmu tīkla „Future Shorts” organizatore.

Šī būs unikāla iespēja redzēt visā pasaulē atzīto un prestižo ASVOFF jaunāko filmu kolekciju, ieraudzīt Latvijas radošo cilvēku potenciālu, mākslu, modi un kino vienuviet, kā arī ļauties vienreizējās pasākuma vadītājas Žanetes Skarules valdzinājumam!

„Fashion is Passion“ (FIP) ir ikgadējs radošais konkurss, kas ikvienam jaunajam māksliniekam no Baltijas dod iespēju pierādīt savu radošo talantu profesionālas savā jomā starptautiski atzītu speciālistu žūrijas priekšā un parādīt savus darbus plašai auditorijai. „FIP” ir laba starta platforma, dodot iespēju jaunajiem māksliniekiem dibināt kontaktus gan Baltijas, gan pasaules līmenī.

Biļetes uz noslēguma „Fashion is Passion” pasākumu līdz 29. oktobrim iespējams iegādāties visās „Biļešu servisa” kasēs visā Latvijā.

Seko līdzi jaunākajai informācijai: www.domina-shopping.lv un www.fip.com.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV