Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Darba virsmas virtuvē

www.accenta.lv, 19.11.2009. 12:23

Plānojot iegādāties jaunu virtuves iekārtu, būtiski būtu pievērst uzmanību arī darba virsmas materiālam- uzsver Accenta speciālisti.
Darba virsmas virtuvē

Ražotāju piedāvājums ir daudzveidīgs: lamināts, granīts, marmors, nerūsējošais tērauds, mākslīgais akmens, koks, keramikas un akmens plāksnes u.c. Ikvienam no šiem materiāliem ir savi plusi un mīnusi uzsver Accenta dizaineri, tapēc ir gatavi padalīties zināšanās arī ar jums.
Marmors-ekskluzīva darba virsma, kas tiek izmantota samēra reti.  Vizbiežāk marmoru mēdz izmantot virtuves "saliņas" apdarē, kā arī speciālas mīklas sagatavošanas vietas ierīkošanā. Marmors ir noturīgs pret karstumu, ūdeni (izņemot spilgtas krāsas šķidrumus), ilgmūžīgs, bet tā struktūra ir poraina, un tadēļ ar laiku marmors sāk dzeltēt.
Marmors ir skaists materiāls ar bagātīgu krāsu gammu. Tas labi pakļaujas apstrādei, ir elegants, taču kaprīzs.
Granīts darbvirsmu padarīs neatkārtojamu un greznos pat visai pieticīgu virtuvi. Šī dabīgā, pulētā virsma kalpos ļoti ilgi, spēs pretoties augstām temperatūrām, būs viegli kopjama. Turklāt granītam ir visdažādākās nokrāsas. Pie mīnusiem varam minēt augsto cenu. Turklāt pie nepareizas uzstādīšanas vai stipriem triecieniem virsma var saplaisāt. Tāpat nav ieteicams produktus ar nazi griezt tieši uz granīta virsmas. 
Ja nav vēlēšanās vai iespēju izvēlēties dabīgos materiālus, tad labs risinājums ir mākslīgais akmens. Tas ir ilgmūžīgs, izturīgs, tas nebīstas ne augstas temperatūras, ne skrāpējumu. Materiālam ir plaša krāsu gamma un dažādas faktūras. Mākslīgo akmeni viegli mazgāt un tīrīt, bet pie mehāniskiem bojājumiem to nevarēs restaurēt, skaidro Accenta speciālists.
Mūsdienīgā, stilīgā virtuvē iederēsies nerūsējoša tērauda darbvirsma. To būs viegli tīrīt, virsmai kaitējumu nenodarīs karsti katli un pannas. Virsmas ir ilgmūžīgas, bet "trokšņainas" un pakļautas deformācijām. Turklāt izgatavošana un uzstādīšana nebūs lēta.
Ekoloģiskais, dabīgais koks virtuvi atdzīvinās un padarīs mājīgu. Tas labi izskatīsies virtuves "saliņas" apdarē. Taču koku jāsargā no mitruma, karstiem traukiem un dažādiem mehāniskiem bojājumiem. Tajā pat laikā koku ir viegli tīrīt un atjaunot.
Lamināta virsmas salīdzinot ar dabiskajiem, ir stipri lētāki. Ir plaša rakstu un krāsu izvēle. Lielākais trūkums - ja zem lamināta tiek ūdens, virsma uzbriest un atlīmējas. Accenta dizaineri iesaka vēlams izvairīties no šuvēm izlietnes tuvumā. Ūdens nekaitē virsmai, tas tikai sabojā tās pamatni, tāpēc visi šķidrumi nekavējoties jānoslauka.
Virtuves darba virsmām izmanto arī sintētiskos akmens masas izstrādājumus. Tos izgatavo no sīki samaltiem akmens pārstrādes atkritumiem, pievienojot saistvielas un augstā temperatūrā zem liela spiediena sapresējot.
Vairāk informācijas un konsultāciju kādu virsmas veidu labāk izvēlēties jūs varat iegūt visos Accenta salonos visā Latvijā- „Spice Home" Lielirbes iela 29, Baznīcas ielā 20/22, kā visos K-Rauta tirdzniecības centros visā Latvijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV