Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Aptuveni 60% iedzīvotāju nav pārliecināti par sava mājokļa drošību

Signe Znotiņa, 25.02.2010. 17:49

Latvijā vadošās drošības pakalpojumu kompānijas AS G4S Latvia veiktais pētījums atklāj, ka aptuveni 61%  iedzīvotāju, atrodoties ārpus mājokļa (darbā, komandējumā, ārzemēs), raizējas par savā īpašumā notiekošo neatkarīgi no tā, vai ir, vai nav uzstādīta signalizācija. Savukārt, 48% aptaujāto atzīst, ka parasti mēģina rast iespēju noskaidrot, vai īpašumā viss ir kārtībā un, ka tiem bieži dienas laikā ir nācies atgriezties mājoklī, lai novērtētu situāciju.

Ņemot vērā pētījuma rezultātus, G4S Latvia speciālisti prognozē, ka jaunākās paaudzes mājokļa drošības kontroles sistēma G4S Smart Home ar iespēju patstāvīgi on-line režīmā sekot līdzi drošībai mājoklī, iedzīvotāju vidū gūs popularitāti.

Raizes par mājoklī notiekošo prombūtnes laikā – ikdienišķa parādība

Kā atzīst 48% no aptaujātajiem, tiem bieži ir nācies atgriezties mājoklī, lai pārliecinātos – vai izslēgtas elektroierīces, uzstādīta signalizācija u.c. Šāda nepieciešamība radusies arī, lai atslēgtu vai aktivizētu signalizāciju pēc citu cilvēku atnākšanas vai aiziešanas no mājokļa.

„Pētījuma rezultāti apliecina, ka lielu daļu no cilvēku ikdienas aizņem raizes par savas dzīves lielākajām vērtībām – ģimeni, īpaši mazajām atvasēm, un, protams, mājokļa drošību kopumā. Turklāt nereti bažas izrādījušās pamatotas. Piemēram, rīta steigā nav uzlikta signalizācija, pirms došanās uz teātri aizmirsies izslēgt gludekli u.tml.

Esam gandarīti, ka jaunais G4S Smart Home cilvēkiem nodrošina iespēju vadīt drošību attālināt – ļauj sekot notiekošajam mājās, vadīt drošības sistēmu, kā arī ieslēgt vai izslēgt elektroierīces. Ceram, ka klienti novērtēs šo iespēju apvienojumu - patstāvīgi vadīt mājokļa drošību, esot darbā, komandējumā vai ceļojumā,” informē Ilze Jermacāne, AS G4S Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja.

97% neuzticētu mājokļa signalizācijas kodu trešajām personām

Atbildot uz jautājumu „Vai Jūs uzticētu sava mājokļa signalizācijas kodu trešajām personām, piemēram, bērnu auklei, mājkalpotājai, remontdarbu veicējiem u.c.?, jo pretējā gadījumā mājoklis uz laiku tiktu atstāts bez signalizācijas, 97% aptaujāto atbildēja noliedzoši.

Ilze Jermacāne: „Uzzinājām, ka teju neviens respondents sava mājokļa drošības kodu neatklātu trešajām personām, salīdzinājumam minot, ka tāpat nekad nevienam neatklātu arī savas kredītkartes kodu. Praktiski visi aptaujātie atzina, ka mūsdienās jābūt ļoti piesardzīgiem.”

Precizējot galvenos iemeslus, kādēļ mājoklī ne vienmēr tiek aktivizēta signalizācija, iedzīvotāji minēja steigu, kā arī mājokļa iedzīvotājus - seniorus un bērnus, kuriem signalizācijas aktivizēšana vai atslēgšana no apsardzes režīma sagādā raizes un uztraukumu.

Pirmais izmēģinātājs Valdis Melderis atzīst, ka sistēma sevi attaisnoja jau pirmajā dienā

Jaunākās paaudzes on-line mājokļa drošības kontroles sistēmu G4S Smart Home izmēģinājis radio „Skonto” programmu direktors Valdis Melderis un viņa ģimene. Kā atzīst V.Melderis, tajā brīdī, kad dzīvē ir kaut kas labs sasniegts, loģiska ir vēlme vienmēr būt drošam, ka viss ir kārtībā.

Valdis Melderis: „G4S Smart Home manas ģimenes dzīvē ienāca tieši laikā, un jāatzīst, tā sevi attaisnoja jau pirmajā dienā: kamēr sieva bija devusies uz otro stāvu, mazā meita aši vien pameta „krāsošanas darbus” un devās pie plīts, izmēģināt, kādi ir tie tvaiki, ko no katliņa uzsūc gaisa nosūcējs... Tobrīd atrados darbā un mājās notiekošo vēroju caur internetu. Ieraugot meitu pie plīts, nekavējoties zvanīju Sarmītei. Iespējams, tieši ar uzstādītās sistēmas palīdzību izdevās izvairīties no negadījuma.”

G4S Smart Home sniedz iespēju sekot līdzi, piemēram, ko mazās atvases dara, kamēr kāds no pieaugušajiem uz brīdi ir aizgriezies vai uzkāpis otrajā stāvā? Ko, nevienam neesot mājās, dara ģimenes mīlulis kaķis? Vai dodoties atvaļinājumā esmu izslēdzis visas elektroierīces un uzstādījis signalizāciju? u.tml.

Turpina Valdis Melderis: „Tāpat ar jaunās iekārtas starpniecību es varu no jebkuras vietas, kur vien pieejams internets, arī ar mobilā telefona starpniecību, aktivizēt vai noņemt signalizāciju. Brīžos, kad meitas pieskata vecmāmiņa, kurai signalizācijas koda ievadīšana sagādā neērtības, nepieciešamības gadījumā es varu ļoti ērti to uzstādīt vai noņemt.”


Par G4S Smart Home

G4S Smart Home ir jaunākās paaudzes mājokļa drošības kontroles sistēma, kas ļauj vadīt mājokļa drošību attālināti, no jebkuras vietas pasaulē, kur vien pieejams internets. Tā apvieno signalizācijas un videonovērošanas funkciju, kā arī ļauj vadīt elektroierīces. G4S Smart Home ir piemērota uzstādīšanai gan dzīvokļos un privātmājās, gan nelielos birojos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV